1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. İran Shahid Ashrafi Esfahani Üniversitesi’nden Atatürk Üniversitesi’ne Ziyaret
İran Shahid Ashrafi Esfahani Üniversitesi’nden Atatürk Üniversitesi’ne Ziyaret

İran Shahid Ashrafi Esfahani Üniversitesi’nden Atatürk Üniversitesi’ne Ziyaret

İran Shahid Ashrafi Esfahani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyyed Hamid Emami ve heyeti, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof...

A+A-

İran Shahid Ashrafi Esfahani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyyed Hamid Emami ve heyeti, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Seyyed Hamid Emami, karşılaştıkları misafirperverlikten ve samimiyetlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Erzurum’a gelmeden önce Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi aldıklarını fakat buradaki izlenimlerinin çok daha iyi olduğunu belirten Hamid Emami,“ İranlı öğrencilerin burayı tercih etmekle ne kadar doğru bir karar verdiklerini anlıyorum” dedi.

Böyle Büyük Bir Üniversite İslam Dünyasına Aittir

Yeni ve genç bir üniversite olarak, Atatürk Üniversitesi’nden alacağımız desteklerle başarılı çalışmalara imza atacaklarını belirten Hamid Emami, “Böyle büyük bir üniversite İslam dünyasına aittir. Bundan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Rektör Prof. Dr. Seyyed Hamid Emami ve heyetine ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, misafirlerine teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye’nin en eski ve etkili üniversitelerinden olan Atatürk Üniversitesi’nin son yıllarda başta komşu ülkeler olmak üzere dünyanın önde gelen pek çok üniversitesiyle, çeşitli anlaşmalar ve işbirliği protokolleri imzaladığını, kaydetti.

Türkiye ve İran’ın her bakımdan çok yakın iki ülke

Anlaşma yaptıkları İran üniversiteleriyle öğrenci, öğretim üyesi değişiminin devam ettiğini hatırlatan Koçak, iki ülkenin bilim adamlarının yapacakları ortak çalışmaların dünya barışına hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

Rektör Koçak, Türkiye ve İran’ın her bakımdan çok yakın iki ülke olduğunu ve bu yakın ilişkinin yapılan ikili anlaşmalarla devam edeceğini söyledi.

Ziyaret sonrası iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.