1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Amedspor, Iğdır'a Mağlup Oldu.. Şampiyonluk Kutlamaları Ertelendi
Iğdır’daki Sel Felaketinin Ardından

Iğdır’daki Sel Felaketinin Ardından

Iğdır genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, yağmurdan etkilenen yolların trafiğe açılması için İl Özel İdaresi tarafından çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.T...

A+A-

Iğdır genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, yağmurdan etkilenen yolların trafiğe açılması için İl Özel İdaresi tarafından çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Tuzluca ilçesine bağlı Sarıabdal -Akdiz ile Göktaş- Uğurca grup köy yollarında büyük tahribatlar meydana gelirken, Göktaş’tan gelen dere üzerindeki 9,5 metrelik köprü ise yıkıldı. Köy yollarında oluşan göçük ve heyelanlara müdahale eden Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri, şiddetli yağan yağışlar sonucu kapanan grup köy yollarında yaptığı aralıksız çalışmalar sonucu menfez ve büzleri temizleyerek ulaşımın yeniden güvenli bir şekilde akışını sağladı.

İl Özel İdaresi ekiplerinin selle mücadele etmek için seferber olduklarını belirten Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdür Vekili Mehmet Dengiz, Iğdır’da salı günü yağan yağmurla birlikte oluşan selde bir köprü ve bir menfezin tahrip olduğunu belirterek, “Yollarda meydana gelen heyelan ve bozulmalar İl Özel İdaresi acil durum ekipleri tarafından aralıksız çalışmalar sonucu giderilmiş ve bu yöndeki çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca 26 Ağustos 2015 tarihinde Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün acil durum envanterinde bulunan gerekli araç ve boru ihtiyacı karşılanmış, afet bölgesinde bir ekskavatör, bir loder, iki kamyon ve bir adet paletli kırıcı ile birlikte ulaşım yeniden geçici olarak sağlanmış. Aynı gün İl Özel İdaresi yol güvenlik ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri alınarak tüm köy muhtarları konu hakkında bilgilendirilmiştir” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ise, “İlimizde yağışlar nedeniyle bozulan köy yolları ile ilgili muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan veya o bölgedeki jandarma yetkilileri tarafından gelen tüm ihbarları değerlendirerek, kurumumuza bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzce derhal gerekli çalışmalar başlatılarak köy grup yollarımız ulaşıma açılmıştır. Ayrıca Meteoroloji Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre 29 Ağustos 2015 tarihine kadar il genelinde yağışların devam edeceği, dolayısıyla devam eden yağışlarda oluşabilecek herhangi bir acil durum için İl Özel İdaresi ekipleri hazır bekletilmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.