1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Beş Şair, Beş Hayat, Beş Dünya Bakışı
Iğdır Adliyesinde Paralel Yapı Operasyonu

Iğdır Adliyesinde Paralel Yapı Operasyonu

Iğdır’da, paralel yapı iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, yargı mensuplarını fişlediği öne sürülen eski adliye çalışanı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

A+A-

- Iğdır’da, paralel yapı iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, yargı mensuplarını fişlediği öne sürülen eski adliye çalışanı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; adliyelerde çalışan hakim ve savcılar hakkında el yazısıyla hazırlanmış raporları ele geçiren Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla (KOM) Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda çalışma başlattı. Adliye çalışanlarına yönelik fiziki ve teknik takip yürüten emniyet ekipleri, düzenlenen operasyonda raporları hazırladığı ileri sürülen şüpheli A.G'yi evinde gözaltına aldı. A.G.’nin el yazısı örneğini alan polisler, raporlarla örneğin aynı kişi tarafından yazılıp yazılmadığını öğrenebilmek için belgeleri kriminal laboratuvara gönderdi. Her hakim ve savcı için ayrı ayrı hazırlanan notlarda yapılan inceleme neticesinde, raporlardaki el yazısının A.G'ye ait olduğu tespit edildi.

“NOTLARDA HAKİM VEYA SAVCILARIN CEMAATE YAKINLIĞI DİKKAT ÇEKTİ“

Özellikle cemaate yakınlığı ile dikkat çeken notlarda hakim veya savcının siyasi görüşü, inançları, özel yaşantıları ve namaz kılıp kılmadığı konularında bilgilerin yer aldığı öğrenildi. Bilgi notları arasında tüm adliye personelini içeren bir listeye ulaşıldı. Buna göre, listede yer alan personel, çeşitli özelliklerine göre rakamlarla kodlandığı, dini inancı, siyasi görüşü ve cemaate yakınlığı konusunda birer rakam verildiği ve sayılarla kodlandığı tespit edildi.Adliye personeliyle ilgili hazırlanan listenin de A.G tarafından hazırlanıp hazırlanmadığını ortaya çıkarmak için detaylı inceleme başlatıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen A.G, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ertesi günü, kriminal raporun gelmesi ve savcılığın itirazı üzerine tekrar yapılan operasyonla gözaltına alındı. A.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.