1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. CHP'nin Yeni İl Başkanı Taner Toraman Oldu
Hünerli Eller Kendi İşinin Patronu Oldu

Hünerli Eller Kendi İşinin Patronu Oldu

Arpaçay Kaymakamlığı tarafından yöre hanımlarına katkı sağlamak ve unutulan bakırcılık sanatını yeniden canlandırmak amacıyla yaklaşık bir yıl önce Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan bakır işlemeciliği kursu meyvelerini vermeye başladı.

A+A-

- Arpaçay Kaymakamlığı tarafından yöre hanımlarına katkı sağlamak ve unutulan bakırcılık sanatını yeniden canlandırmak amacıyla yaklaşık bir yıl önce Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan bakır işlemeciliği kursu meyvelerini vermeye başladı.

“Hünerli Ellerle Yeşeren Umutlar” adlı SODES projesiyle bir yıl boyunca desteklenen kursta bakır işlemeyi öğrenen ve ustalaşan kadınlar birer sanat eseri olan ürünlerini satışa sunmak için Kars’ta işyeri kiraladı. “Hünerli Eller Bakır İşlemeciliği ve Hediyelik Eşya” adlı işyerinin açılışını Vali Vekili Akif Pektaş ve Kaymakam Faruk Erdem gerçekleştirdi. Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü, Arpaçay Belediye Başkan Vekili, daire amirleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

El emeği göz nuru kahve takımı, semaver, duvar saati, duvar panosu, vazo, sürahi, isimlik, şekerlik gibi hediyelik eşyaların müşterilerin beğenisine sunulduğu işyeri ile SODES’in istihdamla sonuçlanan ilk ve tek projesi olması ve Kars’ta Bakır İşlemeciliği alanında tek işyeri olması bakımından bir ilk oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.