Hollanda 'Büyükelçi'sini Türkiye’den Çekti

Hollanda 'Büyükelçi'sini Türkiye’den Çekti

Hollanda, resmi olarak Ankara Büyükelçisini geri çekme kararı aldığını açıkladı.

A+A-

Hollanda, resmi olarak Ankara Büyükelçisini geri çekme kararı aldığını açıkladı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iki ülke arasında yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç alınmadığı bu nedenle Mart 2017’den beri Türkiye’ye alınmayan büyükelçinin resmi olarak geri çekildiği belirtildi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra twitterdan yaptığı açıklamada, "Son görüşmeler Türkiye ve Hollanda’nın birbirine yakınlaşması için bir fırsat sundu. Ancak mutabakata varamadık" dedi. Türkiye’de bir Hollanda büyükelçisi olmadığı sürece Türkiye’nin de Hollanda’ya yeni bir büyükelçi atamasının kabul edilmeyeceğini belirten Zijlstra, anlaşmazlığı çözmek için yapılan görüşmelerin durduğunu söyledi.

Neler yaşanmıştı? 

Geçen yıl Hollanda'daki genel seçimler ve 16 Nisan'da yapılan anayasa referandumu öncesi ilk olarak Türkiyeli siyasetçilere vize verilmemesi olmuştu. 

Hollanda, Türkiye'den yetkililerin bu ülkede yaşayan ve referandumda anayasa değişikliğine destek amacıyla oy kullanacak Türk vatandaşlarına yönelik toplantılara katılmasına izin vermemişti.

Referandum öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda ziyareti iptal edilirken, karayoluyla Rotterdam'a giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya sınır dışı edilmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.