1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 3 Defa İptal Edilen İhale Sonunda Tamamlandı
HDP’nin Halk Buluşmaları Kars’ta

HDP’nin Halk Buluşmaları Kars’ta

HDP milletvekilleri ve yöneticilerden oluşan heyet, Kars ve ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, halk toplantıları yaptı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP), ‘Durmayalım, faşizmi durduralım’ kampanyası kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de gerçekleştirdiği ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ ve bölge mitinglerinin ardından halk toplantıları ve ziyaretler gerçekleştiriyor.

Dün Iğdır’da halk toplantıları ve esnaf ziyaretleri yapan HDP heyeti bugün de Kars merkez ve ilçelerindeydi. Kente giden 3 ayrı heyette Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Ağrı milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan yer aldı.

HDP Kars İl binasında gerçekleşen halk toplantısında konuşan Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, “Demokratik ulus denildiğinde, etnik kimlikten uzak, ırkçılıktan uzak her kökenin herkesin kendi geleceğini tayin etmesi konusundan verilmesi gerekeni konuşmasıdır. Yani kendi geleceklerini tayin etme hakkıdır. Demokratik ulus Ortadoğu’nun kurtuluşu için yetmiyor. Buna bir de Demokratik İslam ayağı eklenmiştir. Demokratik İslam eşitlikçi, adaletlidir. Bugün İŞİD tarzı ya da Saray tarzı bir İslam veya kafa kesen bir Sünni anlayış Demokratik İslam’ın dışındaki anlayışlardır. Demokratik İslam’da herkes eşittir. Bunu anlayıp ortaya çıkarmamız lazım” dedi.

“Yakalanan gençler işkenceden geçiriliyor. Cenazelerin kulakları kesiliyor. Gözleri çıkarılıyor” diyen Yıldırım, “Oysa Hz. Muhammed bir cenazenin işkence yapılmasına karşı çıkmıştır. Yahudi cenazesi karşıdan geçince peygamber efendimiz görüyor ve ayağa kalkıyor. Bir sahabe soruyor; ‘Bu bir Yahudi cenazesi, bu ne saygıdır efendim?’ İnancına bakmadan şu cevabı veriyor peygamberimiz ‘O da bir insan değil midir?’ Mensup olduğu din gözü ile bakmamıştır. İnsan gözü ile bakmıştır” diye konuştu.

Toplantının ardından HDP milletvekilleri Kars merkezi ve ilçelerde esnaf ziyaretlerine devam ederken, yarın ise Ardahan ve ilçelerinde halk buluşması gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.