1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP'li İki İsmin Vekilliği Düşürüldü
HDP'li İki İsmin Vekilliği Düşürüldü

HDP'li İki İsmin Vekilliği Düşürüldü

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın milletvekillikleri, haklarında kesinleşen hapis cezaları gerekçesiyle düşürüldü.

A+A-

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın milletvekillikleri, haklarında kesinleşen hapis cezaları gerekçesiyle düşürüldü. Yıldırım’ın vekilliği “Cumhurbaşkanı’na hakaretten”, Ayhan’ın ise sosyal medyadan düşürüldü. 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın milletvekillikleri haklarındaki cezalar gerekçe gösterilerek düşürüldü. 

YILDIRIM ‘CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET’TEN 
Yıldırım'ın vekilliğinin düşürülmesine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a “Saraydaki padişah bozuntusu” dediği için "Cumhurbaşkanı’na hakaret" ettiği gerekçesiyle hakkında verilen 1 yıl 2 ay hapis cezası gerekçe gösterildi. Meclis tarihinde ilk kez böylesi bir gerekçeyle bir milletvekilinin vekilliği düşürüldü. 
AYHAN SOSYAL MEDYADAN 
Ayhan'ın hakkında sosyal medyada Rojava'da yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Aziz Güler'in fotoğrafını paylaşarak "örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası gerekçe gösterildi. Yıldırım ve Ayhan'ın vekilliklerinin düşürülmesi ardından HDP'li vekiller Meclis Genel Kurulu'nu terk etti.
HDP’LİLERİN VEKİLLİKLERİ BİR BİR DÜŞÜRÜLÜYOR
Yıldırım ve Ayhan'ın yanı sıra daha önce Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan, Besime Konca ve Ferhat Encu’nun vekillikleri haklarında kesinleşmiş cezalar gerekçesiyle düşürülmüştü. Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk ve Leyla Zana’nın ise vekillikleri “devamsızlık” gerekçesiyle düşürülmüştü. Yıldırım ve Ayhan ile birlikte vekilliği düşürülen HDP’lilerin sayısı 9’a yükseldi. 1 Kasım seçimleri sonrasında Meclis’te 59 olan HDP’li milletvekili sayısı 50'ye düştü. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler