Hdp’den 8 Mart İçin ’Sokağa İnme’ Çağrısı

Hdp’den 8 Mart İçin ’Sokağa İnme’ Çağrısı

HDP, bazı illerde güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylemleri için "Yasağı tanımıyoruz, 8 Mart’ta alanlardayız" çağrısı yaptı.

A+A-

HDP, bazı illerde güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylemleri için "Yasağı tanımıyoruz, 8 Mart’ta alanlardayız" çağrısı yaptı.

HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Şanlıurfa Valiliği’nin 5-8 Mart tarihlerinde eylem, yürüyüş, stant açma gibi her türlü 8 Mart etkinliğinin yasak olduğunu, Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün de yürüyüş güzergahının yasal olmadığı gerekçesiyle 8 Mart mitinginin engelleneceğini duyurduğu hatırlatıldı. Açıklamada, İstanbul Valiliği’nin, 23 Şubat’ta miting için başvuran İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’na, 4 Mart Cuma günü, yani 8 Mart’tan önceki son iş gününde, Kadıköy’ün miting alanı olmadığı belirtilerek 8 Mart mitingine izin verilmediği belirtildi.

"8 Mart’ı yasaklamak, AKP hükümetinin kadın özgürlük mücadelemizin yasak tanımayan direncinden korktuğunun son ilanıdır" denilen açıklamada, "8 Mart’ı yasaklamak, AKP hükümetinin kadınları susturmaya, boyun eğdirmeye, diz çöktürmeye yönelik politikalarından sadece biridir. 8 Mart’ı yasaklamak, AKP hükümetinin baskıcı anlayışının kadın özgürlük mücadelesine geri adım attırma amaçlarından biridir" denildi.

"BU YASAĞI TANIMIYORUZ"

"Biz, HDP’li kadınlar, bu yasağı tanımıyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Anayasanın ilgili maddesine atıf yapılarak, şunlar kaydedildi:

"Uluslararası hukuk metinlerine göre de barışçıl gösteriler güvenlik dahil hiçbir gerekçeyle engellenemez. Biz, HDP’li kadınlar, bu yasağı tanımıyoruz. Toplanma, konuşma, talep etme, direnme, mücadele etme ve dayanışma hakkı, kısacası onurlu yaşam hakkımızı savunuyoruz. Yasal olmayan, meşru olmayan bizim 8 Mart’larımız değil, sizin yasaklarınızdır. Biz, HDP’li kadınlar, bu yasağı tanımıyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de, 8 Mart Haftası’nda Ankara, İstanbul ve Urfa dahil ülkenin her yerinde alanlarda, meydanlarda, sokaklarda özgürlük ve eşitlik için direnen kadınlar olarak, özgürlük ve eşitlik için direnen kadınlarla yan yana olacağız. 8 Mart yasaklanamaz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.