1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’a Mevsimin İlk Karı Yağdı
HDP Kars İl Kongresi Yapıldı

HDP Kars İl Kongresi Yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü 2’nci Olağan Kongresi’ni yaptı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü 2’nci Olağan Kongresi’ni yaptı.

Kars Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye, HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, PM Üyesi Şafak Özanlı, Iğdır Belediye Eşbaşkanı Murat Yikit ve yüzlerce kişi katıldı. 

Divan üyelerinin seçilmesinin ardından kongrede tutuklu Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mesajları okundu. 

Kongrede konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, AKP’nin devlet imkanlarını kullanarak bölge kentlerinde yaptığı kongrelere dikkat çekerek, “Memurlar ve köylüler muhtarların baskısına maruz kalıyor. Kongre salonlarında, zorla, tehditle ve muhtarların baskısıyla ‘Kongreye katılmazsam işimden olurum’ diyenlerden başka kimse yoktur. Ancak HDP’de tehdit ve baskıya rağmen solanlar dolduruluyor” dedi.

‘Provokatif eylemlere dikkat’

Bilgen, “Önümüzdeki günlerde daha büyük olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Provokatif eylemler yapılabilir. Biz ne olursa olsun barış mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Barış gelene kadar mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

Bilgen'in konuşmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde HDP Kars İl Eşbaşkanlığına, 27 Aralık 2016 tarihinde tutuklanan ve hala Antalya L Tipi Cezaevi'nde bulunan Sevda Subaşı ile Ekrem Savcı seçildi. 

Seçimlerin ardından partililer yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.