1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş Kimdir?
HDP, 'Eşbaşkanlar İçin Adalet' Döviziyle Yürüyecek

HDP, 'Eşbaşkanlar İçin Adalet' Döviziyle Yürüyecek

Adalet Yürüyüşü'ne katılacak HDP heyetinde Ahmet Türk, Mithat Sancar ve Celal Doğan'ın da yer alacağı öğrenildi.

A+A-

Kandıra Cezaevi önünden Adalet Yürüyüşü'ne katılacak olan HDP heyetinde Ahmet Türk, Mithat Sancar ve Celal Doğan gibi isimler yer alacak. HDP, İstanbul'da düzenlenecek büyük mitinge ise kitlesel olarak katılacak.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre simgesel olarak Kandıra Cezaevi önünden yürüyüşe katılacak heyettekiler ellerinde sadece "Eşbaşkanlar için adalet" ve "Tutuklu milletvekilleri için adalet" yazılı dövizler taşıyacak. Parti bayrağı ise olmayacak.

HDP MYK, yürüyüşün ardından İstanbul'da düzenlenecek büyük mitinge ise kitlesel katılım kararı aldı. Edinilen bilgiye göre MYK'de tüm milletvekillerinin Kandıra'dan itibaren yürüyüşe katılması da önerildi ancak bunun ‘olumsuz algı yaratmak için kullanılabileceği’ belirtildi. Bunun üzerine simgesel katılım için isimler belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.