1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Roboski Anmasına İzin Verilmedi
Hazret-i Mevlananın Doğumunun 807. Yıldönümü Sebebiyle Pilav Ve Ayrın İkramı

Hazret-i Mevlana'nın Doğumunun 807. Yıldönümü Sebebiyle Pilav Ve Ayrın İkramı

Kütahya Mevlana Araştırma Kültür ve Sanat Derneği, Hazret-i Mevlana'nın doğumunun 807. yıldönümü sebebiyle bin 500 kişiye pilav ve ayran ikramında bulundu.

A+A-

- Kütahya Mevlana Araştırma Kültür ve Sanat Derneği, Hazret-i Mevlana'nın doğumunun 807. yıldönümü sebebiyle bin 500 kişiye pilav ve ayran ikramında bulundu.

Etkinliğe Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan ve Belediye Özel Kalem Müdürü Sinan Sunar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Başkan Saraçoğlu, kazanının başına geçerek bir süre vatandaşlara pilav ikramda bulundu.

Dernek üyeleri, Dönenler Camii'nin içinde bulunan Mevlana Hazretleri'nin torunu Ergun Çelebi'nin kabrini ziyaret ederek bir süre dua ettiler.

Dernek Başkanı Tekin Uğurel, yaptığı açıklamada, "Bugün Mevlana Hazretlerinin 807. yıldönümü. Mevlana Hazretleri 'her kim ki bizi iyilikle, hayırla anarsa, o kişi de, dünyada iyilik ve güzellik anılsın' buyuruyor. Onun için inşallah cümlemiz Mevlana'nın buyurduğu ölçüde iyilikle ve hayırla anılırız. Allah devletimize milletmize zeval vermesin. Allah, milletimiz ve devletimiz aleyhine kurulan tuzakları bozdursun inşallah" dedi.

Dernek üyeleri, kent merkezindeki tarihi Dönenler camii önünde plastik kaplara koydukları pilav ve yanındaki ayranları yoldan geçen vatandaşlara ikram ettiler.(EFE)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.