1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Tutuklandı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Tutuklandı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında New York'ta tutuklandı.

A+A-

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Rıza Sarraf davası nedeniyle New York’ta tutuklandı.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, bugün Rıza Sarraf davası nedeniyle New York’ta tutuklandı. New York Genel Bölge Savcılığından yapılan açıklamada, Atilla’ya "ABD finans kuruluşlarını kullanarak ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme" suçlaması yönetildiği bildirildi. Açıklamada, "ABD finansal sistemini kullanarak sahte belgeler ve asıl niyeti gizleyerek İran hükümeti ve İranlı kuruluşlara milyonlarca dolar transfer etme eyleminde bulunduğu" ifadelerine yer verildi. Ayrıca açıklamada, ABD yasalarına göre "bankacılık sahtekarlığının 30 yıla kadar", "finansal yaptırımların delinmesinin ise 20 yıla kadar" hapis cezasını gerektirdiği ancak son kararı yargıçların vereceği vurgulandı.

Haberin öncesi...

NEW YORK'TA GÖZALTI

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında New York JFK havaalanında gözaltına alındı.

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alındı. Bloomberg, Atilla’nın İran'a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Rıza Sarraf ile aynı davadan dolayı gözaltına alındığı bildirdi.

22 Mart 2016'dan beri tutuklu olan İran asıllı iş insanı Rıza Sarraf, hem Türkiye'de hem de Birleşik Arap Emirlikleri'nde yönettiği şirketler ağıyla İran yaptırımlarının etrafından dolaşmakla suçlanıyor.

Sarraf'ın yaptırımları ihlal etmek için kullandığı şirketlerden birisinin ise Türkiye'de faaliyet gösteren Royal Holding AŞ olduğu iddia ediliyor.

ABD'li savcılar, Zarrab ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan iki kişinin 2010 - 2015 döneminde aralarında Bank Mellat'ın da bulunduğu büyük İranlı şirketlere finansman sağladığını söylüyor.

SARRAF’I TUTUKLATAN SAVCI GÖREVDEN ALINMIŞTI

ABD'li savcı Preet Bharara, 11 Mart’ta görevden alınmıştı. Bharara hakkında çıkan haberler üzerine Twitter’dan, istifa etmediğini ancak kovulduğunu söylemişti. Adalet Bakanı Jeff Sessions, Obama’nın atadığı, halen görevde olan 46 savcının acilen istifalarını vermelerini istemişti.

MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR?

Uluslararası Bankacılık 1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında T. Halk Bankası A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman olarak görev aldıktan sonra Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22.06.2007-11.11.2011 tarihleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla, 11.11.2011 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.