1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. 2017 YGS Giriş Yerleri Açıklandı
Hacettepe Üniversitesi, Tanıtım Günlerinde Öğrencileri Ağırlıyor

Hacettepe Üniversitesi, Tanıtım Günlerinde Öğrencileri Ağırlıyor

Hacettepe Üniversitesi, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlediği tanıtım günleriyle öğrencilere kapılarını açtı. Öğrenciler, üniversitenin imkanlarını aileleriyle birlikte değerlendirdikten sonra kararlarını verecek.

A+A-

- Hacettepe Üniversitesi, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlediği tanıtım günleriyle öğrencilere kapılarını açtı. Öğrenciler, üniversitenin imkanlarını aileleriyle birlikte değerlendirdikten sonra kararlarını verecek.

Üniversite sınavlarının sonuçlarını öğrenen öğrenciler, tercih yapmayı düşündükleri okulların tanıtım günlerini aileleriyle birlikte ziyaret ederek tercihlerini belirlemeye çalışıyor. Öğrenci ve aileler üniversitelerin sosyal, barınma ve teknolojik imkanlarını gözden geçirerek karar verecekler. Hacettepe Üniversitesi, 17 Temmuz'a kadar süren tercihler öncesi 11-12-13 Temmuz tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi'nde tanıtım günleri düzenliyor. Tanıtım günlerinde öğrenciler stantlarda bulunan görevli ve yetkililerden bilgi alıyor. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahime Şimşek, yaptığı açıklamada, öğrencilerin öncelikle meslek değil kendilerine bir yaşam seçtiğini belirterek, "Bunu seçerken de doğru karar vermeleri bizim için çok önemli. Öğrencilere üniversitemizin akademik faaliyetlerini hocalardan duymalarını sağlarken aynı zamanda olanaklarımızı anlatmak istiyoruz" dedi.

İlk yüze giren öğrencilerin Hacettepe Üniversitesi'ni tercih etmeleri durumunda ücretsiz yurt, burs ve yemek olanağının sağlandığını söyleyen Şimşek, "İlk 2 bin 500 olup da Mühendislik Fakültesi'ni tercih eden öğrencilere de ücretsiz yurt imkanımız var. Diğer burslarımız da öğrencinin başarı derecesine göre değişiyor" diye konuştu.

Katılımın çok yüksek olduğunu anlatan Şimşek, Ankara'da dışından gelen çok sayıda ailenin olduğuna dikkati çekti.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Kocaefe, "Biz de üniversite sınavında dereceye giren öğrencileri bünyemize katmanın gururunu yaşıyor. Türkiye birincisinden sonra Türkiye 3. doktor adayımız da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etti" dedi.

Sivas Fen Lisesi'nden Türkiye üçüncüsü olan Ahmet Taha Aydemir, "Sivas'tan geliyorum. Buraya aklımızdaki soruları sormak için geldik, danışıyoruz. Buranın köklü bir tarihi var. Tıp deyince de akıla gelen ilk üniversiteden biri de Hacettepe Üniversitesi" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.