1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Halk Eğitim’de Yaz Kursları Başladı
Gürsel Tekin 'Hayır' Turunda

Gürsel Tekin 'Hayır' Turunda

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kars ve Ardahan kökenli CHP’li milletvekili ve belediye başkanlarıyla birlikte Kars, Ardahan ve Erzurum’da ‘Hayır’ turunda.

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kars ve Ardahan kökenli CHP’li milletvekili ve belediye başkanlarıyla birlikte Kars, Ardahan ve Erzurum’da ‘Hayır’ turunda.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu, CHP Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP İstanbul İl Yöneticisi Yağmur Geygel ve CHP Yüksek Dış Kurul Başkan Yardımcısı Sezgin Kaya ile CHP Yöneticilerinden Canip Kara, bölgede ‘Hayır’ çalışmaları yürütüyor.

Barış Otobüsü ile Ardahan, Göle ve Hanak’ın ardından Kars’a gelen CHP Heyeti, CHP Kars İl Başkanlığını da ziyaret etti. Burada İl Başkanı Mustafa Aras, Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir ve kalabalık partililer tarafından karşılanan CHP’lier basın toplantısı düzenlediler.

Kars ve Ardahan kökenli CHP’li milletvekili ve belediye başkanları, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda sandıktan ‘Hayır’ çıkması için bölge illerini dolaştıklarını ve halkı bu yönde bilinçlendirdiklerini söylediler.

Burada Gazetecilere konuşan CHP Eski Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumu işaret ederek Ülkenin ne olacağını bilmedikleri bir sürece girdiğini söyledi.

16 Nisan’da oylanacak olan 18 maddenin altında hiçbir hukukçunun, hiçbir anayasa profesörünün imzası olmadığını söyleyen Tekin: “Kars, Ardahan ve Iğdır’ın tarihinde çok büyük acılar vardır. Bir daha bu acılar yaşanmasın. Bu referandum bir seçim değildir. Bütün hemşerilerimiz bunu bilsin. Esaretli günlerimizi unutmamalıyız. Seçim olur ve 5 yıl sonra seçiminizi değiştirebilirsiniz. Dersiniz ki, ya biz karar verdik bu siyasi partiyi seçtik kötü çıktı, burada değiştirme şansınız yoktur.

BU PAKET, AK PARTİ’NİN MUTFAĞINDA HAZIRLANAN BİR PAKET DEĞİL

Ne olacağı belli olmayan bir sürece giriyoruz. Şunu net olarak söylüyorum. Bu paket AKP mutfağında hazırlanan bir paket değildir. Faili meçhul bir pakettir ve sahibi yok. Bir dilekçe bile yazdığınızda dilekçenin altına isminizi ve imzanızı atarsınız. Bu 18 maddelik paketin altında hiçbir hukukçunun, hiçbir anayasa profesörünün imzası yoktur. Çünkü utanılacak bir iştir. Yarın çocuklarına anlatamazlar. 12 Eylül döneminin anayasasının profesörü belliydi ve Orhan Aldıkaçtı idi. Bunun kim belli değil. 18 maddeyle ilgili Allah aşkına, Kars’a geldiklerinde milletvekili arkadaşlarımız ne anlatıyorlar.

Söyledikleri belli ‘Ey Kılıçdaroğlu’, ‘Duble yol’. Ya kardeşim siz anayasayı değiştiriyorsunuz anayasayı, bununla ilgili söyleyebileceğiniz bir şey var mı? Tabiî ki yok. Bir yalan rüzgârıdır esiyor. Şuna emin olun, söylediklerinin tamamı 18 maddeyle ilgili söylediklerinin tamamı yalandır. Bizler bölge insanı olarak İtiraz kültüründe büyümüşüz. İtiraz kültüründen gelen insanların böylesi bir anayasayı yani hakkımızı hukukumuzu gasp edebilecek bir anayasayı bizim toprağımızın Serhat illerimizin kabul etmesi mümkün değildir.

‘Evet’ diyen kardeşlerim niye ‘Evet’ diyorsa, gerçekten merak ediyorum bana da anlatsınlar. Vallahi ve billahi ben de sadece 18 maddeyi değil bir maddeyi anlatsınlar ve desinler ki bir madde bile derdimize deva olacak, vatandaşın sorunlarını çözecek desinler. Ama çok şükür AK Parti’de çok sayıda akıllı ve bu süreci bilen arkadaşlarımız var. Siz bu kampanya sürecinde dolaşanlara bakmayın. Kampanyada dolaşan bakanlar olmak üzere birçok insan inşallah Pazar günü sandık başına gidecek ve ‘Hayır’ oyu kullanacaktır.

Tarihimiz ‘bu ülkenin başbakanı direk kendisini feshetti. Onarın billboardları ve megaboardlarında ‘İşsizlik bitecek’ yazıyor. Ocağınız sönmesin hangi anayasanın hangi maddesi işsizliği engelleyecekse getirin hemen oy vereyim. Emekliler ‘refah düzeyinde yaşayacak’ diyorsunuz. Yıllardır mücadele ediyorsunuz, bir irtibat yasasını bile çıkartamadınız. Terör bitecek diyorsunuz. Getirmek istediğiniz anayasada terörü bitirecek madde varsa getirtin oy verelim.

SURİYELİ MESELESİ

Suriyeliler Kars’a kadar geldi. Bu bile başlı başına ‘Hayır’ demek için yeterlidir. 38 bin sözde eğitimli, okumuş yazmış Suriyeliye vatandaşlık verecekler ve maaşa bağlayacaklar. Anneler babalar çocuklarınız okusun diye yemezsiniz yedirir onları yetiştirir bir ekmek sahibi olmalarını istersiniz. Büyük şehirlerde binlerce üniversite mezunu çocuğunuz pazarlarda ekmek parası için çile çekiyor. Ama Suriyelilere iş verilecek. Allah göstermesin önümüzdeki süreçte bu anayasa geçerse nelerin olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

FETÖ İLE TAVUK – YUMURTA İLİŞKİSİ YAŞIYORDUNUZ

AK Parti iktidarları geldikleri günden beri FETÖ Terör Örgütü ile tavuk yumurta ilişkisi yaşıyordu. Daha sonra 2010 yılında bir anayasa değişikliği yaptılar ve o anayasa değişikliği ile kandırarak 2 madde koydular ve bu iki madde ile Türkiye’nin başını belaya soktular. Orduya operasyon yaptılar, Ergenekon ve Balyoz operasyonları gibi, siyasi partilere operasyonlar gibi insanlara tehdit, şantajlarla saldırdılar. Birçok işadamını Amerika’ya FETÖ’ye gidiyordu.

NE DE OLSA TÜRKİYE’DE BİR HUKUK VİCDANI VAR

Darbeden sonra bunlar dediler ki ‘17 Aralık ile 25 Aralık öncesi ve sonrası. Bu zamana kadar o bakanlar çaldı çırptı, ayakkabı kutularındaki paralar, bankaların soyulmaları yaşandı. Dediler ki bu içerde FETÖ’cüler kumpas kurdu. Sonra o paralar ne oldu? O zaman o paralar mademki sizin değildi, neden o paraları aldınız. 2004 yılından itibaren her şeye rağmen Türkiye’de bir hukuk vicdanı var. Öncelikle o yargıçların hepsini kutluyorum. Bütün o baskılara ve şantajlara rağmen FETÖ ana davasında 2004 yılını baz aldılar. Yani bu ne demektir. Yarın bu soruşturma 2004 yılından itibaren başlayan bütün suçlar ne ise her kes hesap verecektir. Şimdi anlıyor musunuz? İşte 18 madde ne için getirilmek isteniyor. Çünkü bu anayasa masayı devirme anayasasıdır. 2004 ile 2017 arasındaki bütün suçlardan kurtulmak için 18 maddelik fili meçhul bir anaysa ile karşı karşıyayız. Siz Karslılardan ricam her kese, tüm yakınlarınıza yarın hangi partiye oy verirse versin, anasının ak sütü gibi helal olsun. Ama sakın ha çoluk çocuğunun ve ülkenin geleceği için düşünerek 16 Nisan’da sandık başına gidin. Sandığa gidin bir oy da bir oydur. Bir oyla memleketi kurtarabilirsiniz” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.