Gülmen ve Özakça İçin Kısa Film

Gülmen ve Özakça İçin Kısa Film

“Yaşıyor” adlı filmde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “Yaşıyor musun?” diye uyandırılmaları konu alınıyor.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili sinemacı Sırrı Süreyya Önder, “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle 148 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için kısa film çekti.

Senaryosunu Tufan Taştan’ın yazdığı “Yaşıyor” adlı filmde Gülmen ve Özakça’nın her gece gardiyanlar tarafından “Yaşıyor musun?” diye uyandırılmalarını konu alıyor.

foto-video.jpg

Sırrı Süreyya Önder, filme ilişkin Gazete Duvar’a verdiği demeçte Gülmen ve Özakça’nın  yaşayıp yaşamadıklarını kontrol etmek için gece uyandırılmaları, kontrol edilmelerinin kendisine çok sarsıcı geldiğini belirtirken şu ifadelere yer verdi:

“Çok kısa sürede neredeyse yarım günlük bir ön hazırlıkla tamamen gönüllü ve amatör insanların katkısıyla ve Mezopotamya Sinema Topluluğu'nun da katkısıyla bu kısa filmi çektik. Bu duruma bir farkındalık yaratmak, özellikle aydın ve sanatçıların seferber olmasını sağlamak için böyle bir üretim yaptık."

Gülmen ve Özakça hakkında

Nuriye Gülmen 6 Ocak 2017'de yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında ilan edilen 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edildi.

Semih Özakça 29 Ekim 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Mardin'deki öğretmenlik görevinden ihraç edildi.

Gülmen 9 Kasım 2016'dan, Özakça 23 Kasım 2016'dan beri oturma eylemi yapmak üzere Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önündeydi.

9 Mart 2017'de açlık grevine başladılar.

Ankara'da İnsan hakları Heykeli'nin bulunduğu Yüksel Caddesi'nde işlerine iade talebiyle başlattıkları direniş eylemi boyunca defalarca gözaltına alınıp bırakıldılar.

En son 22 Mayıs'ta gözaltına alındılar, 23 Mayıs'ta tutuklandılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.