1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Çayı’da Yayın Balığı Bereketi
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Eker Kars’ta

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Eker Kars’ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a geldi.

A+A-

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a geldi.

Bakan Eker’e AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus kılıç da eşlik etti. Bakan Eker’i havaalanından Vali Günay Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, protokol üyeleri ve partililer karşıladı. Bakan Eker havalanından valiliğe geçti. Burada açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Biz biliyorsunuz küçükbaş hayvancılıkta sürü yönetimi eğitimi ile yani çobanlıkla ilgili eğitim programını gündeme getirdik. 120 saat eğitim almak isteyen kardeşlerimize eğitim veriyoruz sonra sertifika veriyoruz. O sertifikaya sahip çobanlara sürü yönetimi elamanı diyoruz. Onları istihdam eden onlarla sözleşme yılda 5 bin lira destek veriyoruz” dedi.

foto-video.jpg

Eker, “Kars hayvancılık bölgesi şehir merkezinde, önceden şehrin kenarında olan şehrin büyümesiyle şehrin içinde kalmış, hayvancılık faaliyetleri yapan kardeşlerimiz var. Mutlaka bu hayvancılıklarını şehrin dışında, organize bir yerde alt yapısı olan bir yere nakletmeleri hem şehircilik açısından çok önemli, hemde hayvancılığın geliştirilmesi için çok önemlidir” diye konuştu.

Esnafı ziyaret eden Eker, ardından Selim ilçesine hareket etti. Bakan öğle namazını Selim merkez camide kıldıktan sonra Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek Başkan Coşkun Altun’dan brifing aldı. Eker, Selim’de de esnaf ziyareti yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.