1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Genel Seçimlerde 68’liler Hdp’yi Destekleyecek
Genel Seçimlerde 68’liler Hdp’yi Destekleyecek

Genel Seçimlerde 68’liler Hdp’yi Destekleyecek

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Çok kıymetli bir destek ve dayanışma bildirisiyle karşı karşıyayız. Gerek ülkemizde, gerek dünya genelinde 68 kuşağı yani hayalleri olan halklar adına, ezile...

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Çok kıymetli bir destek ve dayanışma bildirisiyle karşı karşıyayız. Gerek ülkemizde, gerek dünya genelinde 68 kuşağı yani hayalleri olan halklar adına, ezilenler adına, işçiler adına, emekçiler adına hayalleri olan dünyadaki o rüzgarın taşıyıcıları, 68 rüzgarının taşıyıcıları bugün HDP’nin varlığının nedenidir, gerekçesidir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Genel Merkezde düzenlenen “68’liler HDP’yi destekliyor” başlıklı basın açıklamasına katıldı. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada “Çok kıymetli bir destek ve dayanışma bildirisiyle karşı karşıyayız. Bizim yükümüzü, sorumluluğu, omuzlarımızdaki görev talimatını, emrini çok daha arttıran bir deklarasyon, dayanışma oldu bu. Çünkü neyi temsil ettiğinizin ve bize en azından bir müddette olsa sunduğunuz dayanışmayla nasıl bir görev yüklediğinizin çok farkındayız. Acılı zahmetli bir yakın geçmişimiz, tarihimiz var. Türkiye’nin bütün halkları ezilenleri bu ortak ezilmişlik paydaşıdır, ortağıdır. Gerek ülkemizde, gerek dünya genelinde 68 kuşağı yani hayalleri olan halklar adına, ezilenler adına, işçiler adına, emekçiler adına hayalleri olan dünyadaki o rüzgarın taşıyıcıları, 68 rüzgarının taşıyıcıları bugün HDP’nin varlığının nedenidir, gerekçesidir” diye konuştu.

Yemen’e müdahaleyle başlayan üçüncü bir harekâtın arkasından Irak’ın işgali, arkasından Arap Baharıyla gerçekleşen müdahalenin şimdi Yemen’le ayrı bir cephenin gerçekleştiğini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

“Görünen o ki bu hamur daha çok su kaldıracak. Bölge dizayn edilirken kendi çıkarları uğruna bütün emperyal güçler hem kendi arasında çatışacak hem güç dengesi içerisinde elde etmek istedikleri amaçlarına ulaşmak için her türlü ahlaksızlığı, her türlü zorbalığı yapmaya devam edecekler ve Yemen’de olduğu gibi, Suriye’de olduğu gibi, Rojova’da, Irak’ta, Şengal’de, Libya’da, Musul’da, Mısır’da olduğu gibi ve Türkiye’de olduğu gibi hep ezilenler, yoksullar, emekçiler, kadınlar en büyük kaybı en büyük mağduriyeti yaşayacak. Fakat bu defa biz daha hazırlıklıyız. Yani 100. Yıl önce yaptıkları gibi istedikleri şekilde bölgeye müdahale edemeyecekler. Üçüncü bir seçenek var artık. Yani ya bölge diktatörlerinin ya bölge krallarının, bölge otoriterlerinin yanında olmak zorundayız ya emperyalistlerin yanında olmak zorundayız. Hayır, ikisi de bizim için seçenek değil. Halkların birlikte yeni yaşam, eşit yaşam, üçüncü bir seçenek olarak ortaya koydukları özgür bir gelecek mümkün. bunu yaparken asla halk dışında, öz gücümüz dışında hiçbir şeye dayanmadan, yaslanmadan, arkamıza almadan da yapabileceğimizin inancı var bizde. İşte HDP onun ete kemiğe bürünmüş Türkiye’deki partisinin adıdır. HDP sadece Kürt hareketin, Alevi hareketinin değil, kadın, çevre hareketinin değil, emek hareketinin değil tamamının ortak bileşeninin, ortak ruhunun yarattığı gerçek bir alternatiftir. Biz gözümüz gibi koruyoruz. Çünkü bu emanetin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Biz ne kadar titizlikle HDP’ye yaklaşıyorsak dikkat edin egemenlerde o kadar panikliyorlar.”

68’liler Genel Sekreteri Ruhi Koç, “Biz 68’liler 47 yıl sonra sanal ortamda örgütlenip 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin desteklenmesine karar verdik. Burada imzası olan 140 kişi 68’lilerde Türkiye’de gelişen devrimci hareketi örgütleyen, işçileri köylülerin mücadelesine en geniş şekilde katılanlardır. Barış sürecinde güçlü bir şekilde yer alması ve barışı kalıcı hale getirmesi için HDP’ye omuz verelim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.