Gazze'de Ölü Sayısı En Az 501’e Yükseldi

Gazze'de Ölü Sayısı En Az 501’e Yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in dün gece düzenlediği hava saldırıları sonucu Gazze’nin güneyindeki bir evde 16 kişinin cesedine ulaşıldığını belirtti. Kudra son 2 haftadır İsrail’in düzenlediği saldırılarda ölü sayısının en az

A+A-

- Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in dün gece düzenlediği hava saldırıları sonucu Gazze’nin güneyindeki bir evde 16 kişinin cesedine ulaşıldığını belirtti. Kudra son 2 haftadır İsrail’in düzenlediği saldırılarda ölü sayısının en az 501’e yükseldiğini kaydetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, ölen 16 kişinin Gazze’nin güneyindeki Khan Yunis bölgesindeki bir eve düzenlenen hava saldırısı sonrası yaşamını yitirdiğini ifade etti. Kudra daha önce yaptığı açıklamada İsrail’in dün geceden beri düzenlediği saldırılarda 73 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti. Kudra ayrıca son 2 haftadır yaşanan çatışmalarda 4 bin kişinin de yaralandığını ifade etmişti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamadaysa saldırıların başladığı 8 Temmuz tarihinden beri Gazze’den İsrail’e 1414 roket atıldığı belirtildi. İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada da 13 askerinin Gazze’deki kara operasyonunda öldürüldüğünü ifade etmişti. İsrail’de 2 sivil ise Gazze’den fırlatılan roketler sonucu hayatını kaybetti.

(ES-

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.