1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan: “Paralel Yapılanma Çözüm Sürecini Hedef Aldı”
Gazze'de Katliam

Gazze'de Katliam

ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına tepki gösteren Filistinlilere İsrail askerleri ateş açtı. Son yılların en büyük katliamlarından biri yaşandı.

A+A-

Filistinlilerin, ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına yönelik protesto gösterisinde son yılların en büyük katliamlarından biri yaşandı.

Gazze’de binlerce Filistinli, sınırın farklı noktalarında bir araya gelirken, küçük gruplar güvenlik bariyerlerine yaklaşmaya çalıştı. Sınır boyunca Filistinliler ile İsrail askerleri arasında, çatışmalar başladı. Gazzeliler askerlere taş atarken, askerler de gerçek mermiler kullanarak saldırdı. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, protestolarda İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 60 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirildi. Protestolarda yaralanan Filistinli sayısı da 2600'ü geçti. Filistin Kızılayı yaralılardan en az 772'inin gerçek mermiyle vurulduğunu açıkladı.

Katar kanalı El Cezire yaralılar arasında kendi muhabirinin de bulunduğunu açıkladı.

KATLİAMA FİLİSTİN YÖNETİMİN'DEN TEPKİ
Katliama Filistin Yönetimi'nden tepki geldi. Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf Mahmud, İsrail hükümetini 'İsrail işgaline karşı kahramanca direnen Gazzelilere karşı korkunç bir katliam düzenlemekle suçladı. Mahmud, uluslararası toplumu bu korkunç katliamı durdurmak için müdahale etmeye çağırdı.

Filistin Kurtuluş Örgütü de, Gazze’deki ölümleri protesto etmek ve yas tutmak için yarın genel greve gitme kararı aldı. 

ABBAS: ABD'NİN ARABULUCULUĞUNU ARTIK KABUL ETMEYİZ
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, kabineyi acilen topladı. Abbas ,bundan böyle ABD'nin arabuluculuğunu kabul etmeme kararını tekrarladı. Abbas, ''ABD'nin arabuluculuğunu kesinlikle kabul edemeyiz. Halkımız barışçıl mücadelesinden vazgeçmeyecek. Burada yapılan bizim egemenlşiğimize saldırıdır. Filistin'in bu konuda bazı kararlar alması için bir araya geldik'' dedi.

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Abbas, Gazze'de öldürülenler için 3 günlük yas ilan etti.  Öte yanra Filistin yönetiminin katliamı durdurmak için uluslarrasıtopluma yaptığı çağrının ardından, Kuveyt BM Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanmasını talep etti.

İSRAİL: EYLEMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu katliamın ardından bir açıklama daha yaptı. Netanyahu, ''Her ülkenin kendi sınırlarını koruma zorunluluğu vardır. Hamas terör örgütü İsrail'i yok etmek ve bu hedefine ulaşmak için binlerce kişiyi sınırdan yasadışı göndermek istediğini ilan ediyor. Biz de egemenliğimizi ve vatandaşlarımızı korumaya kararlı olup, eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi. 

Gazze'de Katliam: 55 Ölü

Gazze'de Katliam: 55 Ölü

Gazze'de Katliam: 55 Ölü

Gazze'de Katliam: 55 Ölü

Gazze'de Katliam: 55 Ölü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler