1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaybolan Şahsın 61 Yıl Boyunca Ne Yaptığını Kimse Bilmiyor
Gazeteci Nail Güreli Hayatını Kaybetti

Gazeteci Nail Güreli Hayatını Kaybetti

Türkiye gazeteciler Cemiyeti'nin eski başkanlarından gazeteci Nail Güreli, İstanbul'da hayatını kaybetti.

A+A-

Türkiye gazeteciler Cemiyeti'nin eski başkanlarından gazeteci Nail Güreli bugün İstanbul'da hayatını kaybetti.

Güreli'nin cenazesi 28 Ekim Cuma Levent Camisi'nde kılınacak ikindi namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto Nail Güreli'nin ölümünü bir başsağlığı mesajıyla duyurdu:

"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki Başkanlarından değerli büyüğümüz Nail Güreli'yi kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Nail Güreli'yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz"

Nail Güreli kimdir?

1932 yılında İstanbul’da doğdu.

Mesleğe 1952’de Hizmet Gazetesi’nde stajyer olarak başladı.

Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam (iki kez), Vatan, İkdam, Milliyet (üç kez), Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet ve Güneş gazetelerinde muhabir, istihbarat ve çeşitli servislerin şefi, haber müdürü, halkla ilişkiler müdürü, yazı işler müdürü, genel yayın yönetmeni olarak çalıştı.

Meslek yarışmalarında 12 ödül kazandı,

Yayımlanmış 17 kitabı arasında Basınla ilgili “Şu Bizim Medya” ve “Dünden Bugüne Babıâli” yer alıyor.

20 yılı aşkın süre, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın çeşitli kademelerinde görev yaptı; 1982’de TGS Genel Başkanlığından ayrılarak Sosyal Demokrat Parti’nin (SODEP) kurucuları arasına katıldı ve askeri yönetimce veto edildi.

Üç dönem (altı yıl) TGC Yönetim Kurulu üyeliği yaptıktan sonra 1994 martında başkanlığa seçildi.

2 Nisan 2001’de yenileşme ve katılımcılık gerekçesiyle genel başkanlıktan ve yönetimden istifa etti.

Başkanlığı döneminde TGC’nin günlük yayın organı “Bizim Gazete” yayımlandı, Cemiyetin kurucusu Sedat Simavi adına konulan ve Hürriyet Gazetesi tarafından sürdürülen Sedat Simavi Ödülleri Cemiyet bünyesine alındı; çeşitli illerdeki 50’yi aşkın gazeteciler cemiyetinin işbirliği ve dayanışmasını sağlamak üzere Gazeteciler Cemiyetleri Başkan Konseyi oluşturuldu. TGC bünyesinde Basın Senatosu kuruldu. Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesi yayımladı. Konrad Adeanauer Stiftung ile yerel basın meslek içi seminerlerini ve yerel basın ödüllerini kapsayan “Medya Projesi” imzalandı: toplu anma amacıyla 6 Nisan “Öldürülen Gazeteciler Günü” ilan edildi: yedi meslek örgütünün işbirliği ve dayanışma platformu meydana getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.