1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Aç Kalan 'Boz Ayı' Binaya Girdi
GAK-MEK-GİD Projesi Kursiyerlerine Eğitim

GAK-MEK-GİD Projesi Kursiyerlerine Eğitim

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, gazaltı kaynakçılığı mesleki eğitimlerini sürdüren 80 katılımcıya girişimcilik eğitimi verildi.

A+A-

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, gazaltı kaynakçılığı mesleki eğitimlerini sürdüren 80 katılımcıya girişimcilik eğitimi verildi. Eğitimilerini tamamalayanlara ise sertifikaları veridi.

Sertifika programında konuşan KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş “KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve girişimcilerin ekonomideki rolünü ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla kurulmuş bir kamu kurumudur. Bu kapsamda Girişimcilik Desteği başta olmak üzere birçok destek modeli ile ilimiz KOBİ ve girişimcilerinin hizmetindedir. Bugün burada sertifika almaya hak kazanan katılımcılar ileride kendi işyerlerini açmaları durumunda KOSGEB’in Girişimcilik Desteğinden yararlanma imkânı bulacaktır” dedi.

Aktaş, “Girişimcilik Desteği bilindiği üzere bu sertifikanın alınması ile başlayan bir süreçtir. Bu eğitimleri tamamlayarak başarılı bir iş planı ile KOSGEB’e başvuru yapan girişimciler 50.000 TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar ise geri ödemeli destek alabilmektedir. Girişimcilik; ekonomik büyüme, istihdam sağlama ve sosyal ilerlemenin temel faktörüdür. İlimiz ekonomisinin kalkınması içinde girişimcilik olmazsa olmazdır. Bu bakımdan ilimizde girişimcilerin desteklenmesini önemsiyor, bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemallettin Güven, yapılan işbirliğinin önemini vurguladı.

Gazaltı Kaynakçılığı Mesleki Eğitim Kursu Koordinatörü Reis Karakoç ise proje hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Sunum ardından eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını KOSGEB Müdürü Lütfullah Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemallettin Güven, Defterdar Hüseyin Savan, TUİK Bölge Müdürü Adnan Bedlek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat ile proje koordinatörleri Reis Karakoç ve Kader Gümüş tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.