1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Koçyiğit, Kars'ta 'Seçmen Kaydırma' İddialarını Gündeme Taşıdı
'Fikrim Geleceğim Projesi'nde Sertifikalar Verildi

'Fikrim Geleceğim Projesi'nde Sertifikalar Verildi

Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında Karslı 30 kadın girişimci adayı,46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı.

A+A-

Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında Karslı 30 kadın girişimci adayı,46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı.

Kendi girişimlerini kurmak üzere gün sayan adaylar, bir otelde düzenlenen törenle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) onaylı sertifikalarını aldı.

Fikrim Geleceğim projesi bünyesinde verilen girişimcilik eğitiminin Kars durağı Ekim ayında tamamlandı. Program kapsamında verilen ücretsiz eğitimler Cheltikov Hotel toplantı salonunda gerçekleşti.

Sertifika törenine, TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Canan Özgünlü Yeşilyurt, KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Koordinatörü M. Alişan Kuloğlu ve Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar başta olmak üzere çok sayıda değerli isim katıldı.

“46 saatlik eğitim”

Fikrim Geleceğim Projesi’ne katılmak isteyen 200’ü aşkın Karslı kadın girişimci, başvuru formunu doldurarak başvuruda bulundu. Projeye kabul edilen 30 kadın girişimci adayı, içeriği beş modülden ve toplam 46 saatten oluşan eğitimlere katıldı. Fikrim Geleceğim kursiyerleri, Boğaziçi Üniversitesi’nin akademik katkılarıyla verilen eğitim süresince Kişisel Yönetim Becerileri, Girişimciliğe Giriş, İş Planı Kavramı ve Öğeleri, Atölye Çalışmaları, İş Planının Hazırlanması ve Sunumu alanlarında dersler aldı.

“Hedef yeni kadın girişimciler”

Kapsayıcı Büyüme Derneği, BÜYEM ve KOSGEB’in birlikte yürüttüğü, TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu’nun destek verdiği proje Türkiye’nin hem kadın istihdamı hem de kadın girişimci sayısı bakımından dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor.

Eğitim maratonunun üçüncü yılında İzmir, Gaziantep, Kastamonu, Adana, Çanakkale, Konya ve Kars’ta toplam 210 kadına ulaşan Fikrim Geleceğim projesi, kadın girişimci adaylarıyla buluşmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.