1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. AKYAKA

  4. Akyaka'da 'Silah ve Tarihi Eser' Operasyonu.. 5 Kişi Gözaltına Alındı
Figen Yüksekdağ: “Kürt Sorununu Çözemiyorsanız, Aradan Çekilin”

Figen Yüksekdağ: “Kürt Sorununu Çözemiyorsanız, Aradan Çekilin”

HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm süreci konusunda hükümeti eleştirerek, "Eğer çözüm sağlayamıyorsanız aradan çekilin" dedi.

A+A-

- HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm süreci konusunda hükümeti eleştirerek, "Eğer çözüm sağlayamıyorsanız aradan çekilin" dedi.

Halkların Demokratik Partis (HDP) Kars İl Başkanlığı, 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı. Yüksekdağ burada yaptığı konuşmada çözüm sürecine değinerek hükümete çağrıda bulundu. Yüksekdağ, “Kürt sorununu 1,5 yıldan beri çözeceklerini iddia ederek tarihsel bir sorunu sürüncemede bırakma sorumsuzluğu ve aymazlığı gösteremeyecekler. Halklarımız 1,5 yıldan bu yana sabrediyor. Artık demokratik çözüm sürecinin ve müzakerenin gereğinin yerine getirilmesi konusunda asla ve asla sabrımız kalmadı” dedi.

"Eğer çözüm sağlayamıyorsanız aradan çekilin" diye devam eden Figen Yüksekdağ, “Artık halkımız demokratik direniş ve demokratik çözün hattını ve hareketini ortaya koyuyor ve ortaya koyacak. Biz dün de söyledik, bugün de söylüyoruz; AKP iktidarına sesleniyoruz. Bu sorunu çözmeye niyetiniz yoksa, bu sorunu çözmeye gücünüz yoksa aradan çekilin. Biz çözeriz. Bu halklar demokratik çözümü de, Kürt sorununu barışçıl bir temelde çözümünü sağlama gücünü de iradesini de üzerinde taşıyor. Eğer çözüm sağlayamıyorsanız aradan çekilin” diye konuştu.

Daha sonra kongreye geçildi. Kongrede tek aday olarak gösterilen mevcut başkan Ayhan Gezici, yeniden seçildi. Kongrede Şahsenem Oğultarhan da eşbaşkanlığa seçildi.

Turgut Reis Düğün Salonunda gerçekleştirilen Kongreye: HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, DBP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, DBP Kars Eş Genel Başkanları Songül Mehmetoğlu ve Mehmet Sinan Kaynar, MYK ve PM üyeleri, ilçe yönetimi ve Kars’ta faaliyet gösteren bazı oda başkanları ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.