1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fethullah Gülen: Gerekirse Türkiye'ye Giderim
Fethullah Gülen: Gerekirse Türkiye'ye Giderim

Fethullah Gülen: Gerekirse Türkiye'ye Giderim

Fethullah Gülen, ABD'nin olası iade kararına karşı koymayacağını söyledi. Reuters'a konuşan Gülen, "ABD beni iade etmeyi uygun görürse Türkiye'ye giderim" dedi.

A+A-

Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen, Türkiye’ye iade edilmeyi kabul edeceğini savundu. Gülen, Kanada’ya kaçmayı planladığı iddiasını da yalanladı.

‘ABD UYGUN GÖRÜRSE…’

İngiliz haber ajansı Reuters’la özel söyleşi yapan Gülen, Kanada iddiası ve Türkiye’ye olası iadesi hakkında şu ifadeleri kullandı: “Söylentiler hiçbir şekilde doğru değil. Eğer ABD beni iade etmeyi uygun görürse Türkiye’ye giderim.”

‘FLYNN’İN GİDİŞİ İŞİME YARAMIŞ OLABİLİR’

Ancak Gülen, Donald Trump yönetiminin iadesine izin vermeyeceğini umduğunu da söyledi. Rusya’yla ilişkileri nedeniyle istifa etmek zorunda kalan ve Türkiye lehine lobi yaptığı ortaya çıkan eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’le ilgili gelişmelere değinen Gülen, Flynn’in Amerikan yönetiminden atılmasının kendisine yardımcı olmuş olabileceğini savundu.

Reuters’ın haberinde, Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği ile Beyaz Saray’ın Gülen’in iade hakkındaki açıklamaları konusunda yorum yapmaktan kaçındığı da belirtildi.

‘SOLGUN GÖRÜNÜYORDU’

Reuters Gülen’in söyleşi sırasında ‘solgun’ göründüğünü bilgisini de paylaştı. Haberde, “Gülen söyleşide solgun görünüyordu, ayaklarını sürüyerek yürüyor ve doktorunu yakınında tutuyordu” yorumu yapıldı.

“Gülen bugün Türkiye’de tecrit edilmiş bir figür” denilen haberde, “Yüzbinlerce muhalefet destekçisi pazar günü İstanbul’da Erdoğan’ın baskısını protesto etmek için sokağa çıktı ama Gülen’e bir sempati işareti yoktu” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.