1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Evren Alankuş, CHP'den Aday Adayı
Evren Alankuş, CHP'den Aday Adayı

Evren Alankuş, CHP'den Aday Adayı

Evren Alankuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekilliği adaylığı için başvurular devam ediyor.

Evren Alankuş, 24 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için CHPden Kars milletvekiliği için adaylık başvurusunda bulundu.

Evren Alankuş, CHP'den neden aday adayı olduğunu açıkladı. 

Alankuş açıklamasında: “Kars'ta kuraklık var, hayvanların çoğu telef oluyor, bir önlem ve yardım yok. 5 ineği olan bir köylü bu ineklerini satsa 50 dönüm yer ekemiyor. Gübre, tohum ve mazot parası derken ekini kapıya nasıl getireceğini kara kara düşünüyor. ‘Kredi veriyoruz, destek çıkıyoruz’ denilerek, krediler için onlarca evrak, memur kefil, gayrimenkul tapusu isteniyor. Doğrudan tarım ve hayvancılık destekleme primleri ise Kars'ta AKP'nin il merkezi ve yakınları arasında paylaşılıyor. Köylünün eline tek kuruş geçmiyor. Tarım Kredi Kooperatifi kapatılıyor. Süt sudan ucuza satılıyor. Çiftçi kredisi alan köylere icra takibi başlatılıyor. Et firması başta olmak üzere büyük şirketlere ve marketlere alan açan Hükümete, ithal et ve canlı hayvan uygulamasıyla besiciyi pazarın dışına itiyor. Köylüyü üretimden koparan, buğdayını, ekmeğini, etini, sütünü elinden alan bu sisteme karşı ancak birleşerek "Dur" demek ve Kamu zulmüne karşı çıkmak için adayım” dedi.

Evren Alankuş, kendisini Karslılara şu şeklide anlattı: “1978 Yılı doğumluyum. İlk, orta ve liseyi Ankara da tamamladım halen Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman bölümünde öğrenim görmekteyim.

Alankuş Danışmanlık Firması (marka patent ve proje danışmanlık) kurucu genel müdürüyüm ve YÜCİTA (yöresel ürünler coğrafi işaretler Türkiye araştırma ağı )üyesiyim. Çalışma faaliyet alanlarımı büyük çoğunlukla Anadolu da üretilmekte olan yöresel ürünlerimizin tescili ve proje yürütücüsü olarak Rize’den Kars’a, Çorum’dan Trabzon’a Mersin’den Ağrı’ya bir çok ilde alan çalışması yapmaktayım.

Meslek yaşantımın geneli Anadolu da üretici halk ile iç içe geçmektedir. Büyük bir çalışma alanımı ise toprağında yetiştiğim KARS da yapmaktayım bu iş alanım sayesinde hemşerilerim ile daha yakından yaşama ve onların içinde kendimi ve mesleğimi geliştirme şansı buldum. 

Kendi iş alanım üzerine 5 yıldır memleketim Kars’ta da yöresel ürünlerin Türkiye tescilini yapıyorum. Coğrafi işaret çalışmalarımda süt üreticilerinin, çiftçilerin, peynir ve bal üreticilerinin ve Kars’ın yerel dinamikleri olan STK’lar ile hep iç içe onların sorunlarını dile getirmeye çalışıyorum.

Bu süreç içerisinde bölge halkının ihtiyaçları ve gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olma şansına ulaştım. Direk üretici halk ile iç içe olmam beni onların sorunlarını daha iyi tanımaya ve onlar adına çözüm üretmeye yöneltti.

Coğrafi işaret çalışması ile peynir üreticisi, bal üreticisi, elma üreticisi ürünlerine farkındalık sağladım. Bu hizmetim sayesinde ürünlerini gerçek değerlerinde satmak imkanı yakalayıp, taklit edilebilme riskini en aza indirgedik ve bu vesile ile ülkemizin öz varlılarına sahip çıkarak tescil ile üreticinin hukuki haklarını sağlama başarısına ulaştım. Bu çalışmalarım sırasında Karslı hemşerilerim ile yan yana durarak aslında bir alan çalışması kendiliğinden yaratılmış oldu.

Çalışmalarımda Kars il örgütümle dayanışma halindeyim ve halkın sesi olmaya çalışan Cumhuriyet muhafızlarınızdan biriyim. Referandum çalışmalarına Kars ve Ankara’da gönüllü olarak katıldım. Kars’ta 350 ortaokul öğrencisine TEOG hazırlık seti götürerek memleketimdeki çocuklara eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya çalışarak referandumda Hayır bloğuna katkı sunmaya çalıştım. Sarıkamış ilçe örgütümle birlikte yaptım bu çalışmayı.

Ankara’da il örgütümle dayanışma sergileyerek hayalim olan memleketim Kars tan gelmeyen sancağı getirebilmek için çalışmalarımı devam ettiriyorum. Sosyal faaliyetlerim çok yoğundur. Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören, Pursaklar ve Altındağ ilçelerimizde 200 ü aşkın çocuğu giydirerek ilçe çalışmalarının faaliyetlerine katkı sundum. Bu ve benzeri çalışmaları yaparken Ankara siyasetinden hiçbir talebim olmadan sadece Kars’a gidebilmek toprağımın sorunlarının sesi olabilmek adına parti çalışmalarıma devam ediyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu’nun adaletsizliğe karşı başlattığı adalet yürüyüşümüze başından sonuna kadar katılarak turuncunun seyir defterindeki kayıtlara girmiş gönüllü üyeyim.

Kars’ta işim için her ay faaliyet gösteriyorum. Aynı zamanda yerel basında köşe yazarlığı yaparak Kars’taki sorunları korkusuzca dile getiriyorum. Ankara’da Çankay a Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu okul aile birliği başkanlığı, Hamdullah Suphi ilkokulu Okul aile birliği başkanlığı yaptım. Çakırlar Seviye Anadolu Lisesi okul aile birliği yönetim kurulu üyesi olarak ta eğitime katkı sunmaya çalışıyorum.Yöresel ürünler coğrafi işaretler Türkiye Araştırma Ağı (Yücita) üyeliğim ile Ankara Milli eğitim il koordinasyon kurulu üyeliği yaptım. Alankuş Danışmanlık şirketlerim ile iş hayatımı sürdürmekteyim..Kars Milletvekili adayı olmak ve Oradan gelmeyen sancağı getirmeye talibim. Etnik kökenim açısından karsta sandıklara yansıtılamayan oyları getireceğimi biliyorum.

Ben Kadınım!
Ben Anneyim!
Tuttuğumu kopartırım!
Anadolu’da kadın olmadan her kapı çalınamaz. Her soruna çözüm üretilemez!
Benim çalamayacağım kapı oturamayacağım sofra yok!
Kadınların sorunun sesi olurken özel sorunlarında çözüm olurum. 
Bastırılmış kadınlarımızın sorununa çözüm üretecek adayım.

Kars tarihi 24.dönemde bir kadın milletvekili çıkartmış ve kadınların kabul gördüğünü kanıtlamıştır. Marka, patent ve proje danışmanlığı şirketlerim ile ülkeme ve memleketime zaten hizmet ediyorum, ancak partimin sesi olarak ta çalışmaya adayım…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler