1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 70 bin 'Tek Tip' Hazır
Eski Diyanet İşleri Başkanı Ateş Diyarbakır’da Peygamber Kabirlerini Ziyaret Etti

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ateş Diyarbakır’da Peygamber Kabirlerini Ziyaret Etti

Diyarbakır’da Medfun Peygamber ve Sahabeleri Tanıtma Derneği davetlisi olarak kente gelen eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, dernek yöneticileri ile birlikte Peygamber ve sahabe kabirlerini ziyaret etti.

A+A-

- Diyarbakır’da Medfun Peygamber ve Sahabeleri Tanıtma Derneği davetlisi olarak kente gelen eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, dernek yöneticileri ile birlikte Peygamber ve sahabe kabirlerini ziyaret etti.

Diyarbakır’da Medfun Peygamber ve Sahabeleri Tanıtma Derneği Başkanı Abdulkadir Arslanoğlu tarafından yapılan davet üzerine kente gelen eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, ilk ziyaretini dernek binasına yaptı. Dernek Başkanı Abdulkadir Arslanoğlu ile görüşen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Ateş, daha sonra dernek yöneticileri ile birlikte Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ateş ve beraberindeki heyet valilik ziyaretinin ardından Eğil ilçesinde medfun bulunan Peygamberlerden Hz. Elyesa (A.S) ve Hz. Zülkifl’in (AS) kabirlerini ziyaret etti. Ardından Eğil ilçe kaymakamı ve cumhuriyet savcısını ziyaret eden heyet, Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii’ndeki sahabe kabirlerini ziyaret etti. Dernek Başkanı Abdulkadir Arslanoğlu’nun ev sahipliğinde Peygamber ve sahabe kabirlerini ziyaret eden Ateş, Diyarbakır’da yaptığı görüşmeler ve ziyaretlerden son derece memnun olduğunu, Diyarbakır’ı çok sevdiğini, bir daha gelmek istediğini söyledi.

Dernek Başkanı Abdulkadir Arslanoğlu Prof. Dr. Süleyman Ateş’i Diyarbakır’da ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Arslanoğlu, “Bugün İslam dünyasında yaşayan en büyük İslam alimlerinden olan Prof. Dr. Süleyman Ateş’i şehrimizde misafir etmiş olmaktan çok mutlu olduk. Bu değerli İslam aliminin Diyarbakır’a gelmiş olması çalışma azmimizi ve iştiyakımızı son derece arttırmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.