1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ermenistan'da Muhalif Liderler Gözaltına Alındı
Ermenistan'da Muhalif Liderler Gözaltına Alındı

Ermenistan'da Muhalif Liderler Gözaltına Alındı

Ermenistan'da eski devlet başkanı Serj Sarkisyan’ın başbakan olmasına karşı yapılan protestolar sürüyor.

A+A-

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki eski devlet başkanı Serj Sarkisyan’ın başbakan olmasına karşı yapılan protestolar sürüyor.

Protestocuların lideri Nikol Paşinyan ile Sarkisyan arasında bi görüşme gerçekleştirildi. Paşinyan, "Buraya istifanızın ve iktidarın barışçıl ve yumuşak bir şekilde geçişinin sağlanması için koşulları görüşmeye geldim" derken, Sarkisyan da "bu bir diyalog değil, bu şantajdır" diyerek programı terk etti.Sarkisyan'ın kesmesi nedeniyle 3 dakika süren görüşmeden bir sonuç alınamamasının ardından eylem devam etti. Görüşme sonrası toplanan destekçilerine seslenen Paşinyan göstericilere bir haftadır süren protestolarına devam etmeleri çağrısında bulundu.

Protestolara polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında polisle protestocular arasında arbede yaşandı. Yaralıların olduğu belirtilen olay yerine ambulanslar sevk edildi. Erebuni’deki kalabalığı çembere alan polis protestocu liderlerden Nikol Paşinyan ve Sasun Mikaelyan’ı gözaltına aldı. Bir başka muhalif milletvekili Ararat Mirzoyan da Facebook’tan gözaltına alındığını duyurdu. Mirzoyan "Bugün ben, Nikol, Sasun ve birçok kişi yasadışı bir şekilde gözaltına alındık" ifadelerini kullandı.

Muhalif lider Paşinyan, anayasa değişikliğiyle iki dönemlik cumhurbaşkanlığı süresi sona erince geçen hafta parlamentoda başbakanlığa getirilen Sarkisyan'ın istifa etmesini istiyor. Paşinyan, başbakanlık makamının yetkilerini artıran anayasa değişikliğinin Sarkisyan'ın iktidarda kalması için getirildiğini savunuyor. 

erivan.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler