1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta ‘Kavşak’ Kazası: 2 Yaralı
'Ermenistan Sınırı'nı Kaçak Geçti

'Ermenistan Sınırı'nı Kaçak Geçti

Türkiye - Ermenistan sınırı geçen bir kişi Ermenistan askerleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

A+A-

Türkiye - Ermenistan sınırı geçen bir kişi Ermenistan askerleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İHA'nın haberine göre, olay Kars’ın Digor İlçesi’nde meydana geldi. Ermenistan Sınır hattından geçen Arpaçay Çayı kenarında kaybolan atlarını arayan K.A., R.A., R.A., A.G. ve E.Ö. kaybolan atlarını ararken, K.A. ise Arpaçay Çayı’na girerek balık tutmak istedi. K.A. nehrin ortasına kadar gidince sınır ihlalinde bulundu. Bunun üzerine Sınır hattında bulanan Ermenistan sınır birliği askerleri, K.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı.

Ermenistan askerlerinin haber vermesi üzerine diğer 4 kişi de Hudut Karakolu askerleri tarafından yakalanarak Sorguçkavak Jandarma Karakol Komutanlığı’na getirildi. Burada ifadeleri alınan 4 kişi serbest bırakıldı. Ermenistan Sınır Birliği tarafından yakalanarak Ermenistan’a götürülen K.A. ise Digor Kaymakamı Mustafa Güngör ve beraberindeki heyet tarafından kurulan temaslar sonucu Kilittaş Hudut Karakolu’na teslim edildi. İfadesi alınan K.A. daha sonra serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler