1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bildiri Okuyan İBB Çalışanı İşten Çıkarıldı
Erken Seçimler 24 Haziran’da

Erken Seçimler 24 Haziran’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli'yle görüşmesinin ardından erken seçim tarihini açıkladı.

A+A-

Devlet Bahçeli’yle görüşmesinin ardından gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen erken seçim açıklamasını yaptı. Erdoğan, "Yaptığımız istişarelerden sonra 24 Haziran 2018’de tyapılamsına karar verdik" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı erken seçim çıkışının ardından, Türkiye'nin merakla beklediği Erdoğan-Bahçeli görüşmesi saat 13.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Yarım saat süren görüşmenin ardından Türkiye’nin erken seçime gidip gitmeyeceği sorusunun cevabını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Genel başkan yardımcıları, bakanlar, AKP kurmayları ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Erdoğan, "24 Haziran 2018 Pazar günü erken seçim yapılması kararı verdik. YSK seçim hazırlıklarına başlayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen açıklamayı Külliye’de yaptı. Erdoğan, "Bugün MHP Genel Balşkanı Devlet Bahçeli'yle oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bahçeli'yle daha önce de defalarca bir araya gelip görüş alış verişinde bulunmuştuk. Bugün de kendisiyle oldukça genmiş bir yelpazede istişare ettik. Sayın Bahçeli'nin dünm ifade ettiği seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk" dedi. 

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının siyasette de bir milat olduğunu söyleyen Erdoğan, "29 gece boyunca tutulan nöbetler, milletin istikbaline sahip çıkma dirayetinin göstergesi olmuştur. Yenikapı'da yaptığımız o büyük miting milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı ortaya koymuştur" dedi.

'SEÇİMİ GÜNDEMDEN ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetim sistemi değişikliğini sayın Bahçeli'nin desteğiyle 16 Nisan'da hayata geçirdik. Anayasa değişikliğinin ardından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk seçimlerden sonra yürürklüğe girecektir. Türkiye 16 Nisan'dan sonra hâlâ eski sistemle yönetilmektedir. Ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi gözükse de eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda önümüze çıkıyor. Tercihimiz 2019'daki seçimlere kadar dişimizi sıkmak yönünde olmuştur. Ancak yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kazanmaktadır. Sayın Bahçeli'nin çağırısını enine boyuna müzakere ettik. Sayın Bahçeli'nin yaptığı çağrıyı da göz önünde bulundurarak yetkili kurullarda müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmak gerektiği konusunda görüş birliğine vardık. İç ve dış gündemin yoğunluğu, belirsizliğin ortadan kaldırılmasını sorunlu kılıyor. Her konuda önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçimi ülkemizin gündeminden çıkarmamız gerekiyor. Yaptığımız istişarelerden sonra 24 Haziran 2018'de tyapılamsına karar verdik."

BAHÇELİ 26 AĞUSTOS DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de partisinin dünkü grup toplantısında cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılması önerisinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler