1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydın Doğan: Bir Medya Patronunun Hikayesi
Ergün Babahan Hakkında Gözaltı Kararı

Ergün Babahan Hakkında Gözaltı Kararı

Gazeteci Ergun Babahan hakkında Kılıçdaroğlu’na saldırı sonrası attığı tweetin ardından gözaltı kararı çıkarıldı.

A+A-

Gazeteci Ergün Babahan hakkında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırının ardından paylaştığı bir tweet nedeniyle gözaltı kararı çıkarıldı.

Artvin’de Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırının ardından Babahan, Twitter’da “Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç!” diye yazdı.

Tepkiler üzerine Babahan Babahan, saldırıyı övmediğini ancak bu durumun bir sonuç olduğunu kastettiğini savundu ve şu mesajları paylaştı:

  • ergunbabahan @ebabahan

Yanlış anlamaya açık tweetimi düzelteyim: Faşizan zihniyet önce toplumun geniş kesimlerini ortak bit düşmana karşı birleştirir+

  • ergunbabahan @ebabahan

Sonra sıra kendisine destek veren kesimlere gelir. Eli güçlendikçe, farklı düşünen muhalifleri hedef alır, sindirir.

  • ergunbabahan @ebabahan

Berberoğlu'na açılan dava, Kılıçdaroğlu'na silahlı saldırı bunun ilk örnekleridir. Zaman içinde daha da turmanacaktır

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe, Twitter'daki adresinden bugün yaptığı paylaşımla gündeme gelen gazeteci Babahan hakkında, "suçu ve suçluyu övmek" suçundan soruşturma başlattı.

Savcı Tepe, soruşturma kapsamında, Babahan hakkında gözaltı kararı aldı. Bu karar, Babahan'ın gözaltına alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Babahan ise Twitter’dan "Savcılar ifademi almak için OHAL'in bitmesini bekleyecekler" diye yazdı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.