Erdoğan’dan 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Festivali Değerlendirmesi

Erdoğan’dan 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Festivali Değerlendirmesi

2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Festivali’ni değerlendiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, etkinliklerin kent kültürünün tanıtımı için büyük önem taşıdığını belirterek, “Kültürel yapısıyla dünyada eşi benzeri olmayan Gaziantep’in bütün ö

A+A-

- 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Festivali’ni değerlendiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, etkinliklerin kent kültürünün tanıtımı için büyük önem taşıdığını belirterek, “Kültürel yapısıyla dünyada eşi benzeri olmayan Gaziantep’in bütün özellikleriyle tanıtılması için bu tür festivallerin sürekliliği esastır” dedi.

Gaziantep’in tarihi ve kültürel yapısının zenginliğine dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, her alanda tanıtımın şart olduğuna dikkat çekerek, gerek devlet eliyle gerekse özel sektör tarafından yürütülen tanıtım faaliyetlerinin gelecek dönemlerde ülke ve şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Gaziantep’in adeta bir arkeoloji park olduğunu da ifade eden Mehmet Erdoğan, tarihin bütün safhalarında yerleşim görmüş ve yapılan kazı çalışmalarıyla bilimsel yönden de söz konusu kültürlerin varlığı tespit edilmiş olan Gaziantep’in kültürel değerleri yanında gelenek ve görenekleri, mutfak kültürü ve sosyal yaşamıyla onlarca uluslararası festivale ev sahipliği yapabilecek bir özelliğe sahip olduğunu kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, yaptığı değerlendirmede “2.Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivalinin geçen yılki etkinliklerine de katıldım. Bu yıl daha da geliştirilerek ve çok kapsamlı bir tanıtım programı haline dönüştürüldüğünü gördüm. Festivalin gerçekleşmesinde büyük emekleri bulunan Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan ile festivale katkı sağlayan Gaziantep Valimiz Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ile bütün destekçileri kutluyorum. Kültürlerin birleştiği, kentin kucaklaştığı bir festival olmuş. Bağ kültürü ve bağdan elde edilen ürünlerin ülke ve kent ekonomisine desteğinin gözler önüne serildiği bu festival aynı zamanda Gazianteplinin her alanda olduğu gibi bu tür konulardaki sosyal yaşamı, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmasını da göstermektedir. Yaşayan kültürlerimizin devamlılığı için bu tür etkinliklerin sürekliliğinin sağlanmasını diliyorum. Bugün yüzlerce yerli ve yabancı konuk ağırlanıyor. Bunların her birisi gönüllü olarak Gaziantep’in kültür elçiliğini yapacaktır. Bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.