1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kesk Ve Disk’ten Basın Açıklaması
Erdoğan ile Rutte'nin Srebrenitsa Polemiği

Erdoğan ile Rutte'nin Srebrenitsa Polemiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız" dedi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte cevap verdi: İğrenç tarihi yalan.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tıp Bayramı programında yaptığı konuşmada, "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız" dedi.

"Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu sekiz bin Boşnakı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz."

Rutte'nin yanıtı

Hollanda haber ajansı ANP'ye konuşan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, Erdoğan için "gerginliği artırmaya devam ediyor" dedi.

Rutte, Erdoğan'ın Srebrenitsa katliamı sözleri için de İğrenç tarihi yalan" yorumunu yaptı.

Erdoğan'dan Merkel'e

Erdoğan ayrıca Hollanda'ya destek veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de tepki gösterdi.

"Hollanda'nın bu haydutluğuna sahip çıkan ülkeler de tüm itibarlarını yitirmişlerdir.

"Çıkmış Almanya'nın Şansölyesi, 'Ben Hollanda'nın yanındayım' diyor. Senin ondan zaten farkının olmadığını biliyoruz."

Srebrenitsa

1995'te, Yugoslavya İçsavaşı sırasında Bosna Hersek'in Srebrenitsa kasabasında binlerce Müslüman erkek, Bosnalı Sırp güçler tarafından öldürüldü.

Katliamdan önce kent Birleşmiş Milletler (BM) tarafından güvenli bölge ilan edilmişti ve çatışmalardan kaçan çok sayıda sivilin bulunduğu kenti BM adına Hollandalı askerler koruyordu. Hollandalı askerlerin ellerindeki binlerce sivili Bosnalı Sırplar'a teslim ettiği iddia ediliyor.

BM, Srebrenitsa'da yaşananları "soykırım" olarak nitelendiriyor. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.