Erdoğan 2 Mayıs'da AK Parti Üyesi Olacak

Erdoğan 2 Mayıs'da AK Parti Üyesi Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Mayıs Salı günü AK Parti'ye üye olacak, 21 Mayıs'ta da AK Parti Olağanüstü Kurultayı yapılacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mayıs Salı günü Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) üye olacak, 21 Mayıs'ta da AK Parti Olağanüstü Kurultayı yapılacak.

Erdoğan, referandum sonrasında AK Parti'ye üye olacağını açıklamıştı. Başbakan Binali Yıldırım, Antalya'da yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın 2 Mayıs Salı günü AK Parti'ye üye olacağını ve 21 Mayıs'ta da AK Parti Olağanüstü Kurultayı'nı toplayacaklarını açıkladı.

18 maddelik anayasa değişiklik paketinin büyük çoğunluğu genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimin aynı anda yapılacağı 3 Kasım 2019'da hayata geçecek.

Ancak paketin üç maddesi hemen hayata geçebilir. Bunlar Cumhurbaşkanının parti üyeliği, HSYK’nın yeniden yapılanması ve askeri yargının kaldırılması maddeleri.

Anayasa değişikliğiyle ilgili referandumun resmi sonuçlarının açıklanmasının ardından yürürlüğe girmesi beklenen üç maddeden biri olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimiyle ilgili başvuru bugün açıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.