Erciş Depreminin 3. Yıldönümü Buruk Geçti

Erciş Depreminin 3. Yıldönümü Buruk Geçti

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin 3. yıldönümünde Erciş Kaymakamlığı ile Erciş Belediyesi tarafından ayrı ayrı anma törenleri düzenlendi.

A+A-

- Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin 3. yıldönümünde Erciş Kaymakamlığı ile Erciş Belediyesi tarafından ayrı ayrı anma törenleri düzenlendi.

Depremin meydana geldiği saat 13.41’de düzenlenen anma törenleri kapsamında Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ile kurum amirleri, Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Seyit Muhammed Kabrisanlığı’na gelerek depremde yaşamını yitirenlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Kaymakam Yaşar, enkazdan yaralı olarak kurtarılan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Van depreminin sembolü 12 yaşındaki Ercişli Yunus Geray'ın mezarını da ziyaret ederek karanfil bıraktı. Kaymakam Yaşar, yakınlarını kaybeden ailelerle mezarlıkta tek tek görüşerek acılarını paylaştı. Depremde yaşamının yitirenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulunan Yaşar, daha sonra Kaymakamlık tarafından Mahmut Esan Coşan Mescidi’nde ikindi namazına müteakip okutulan mevlide katıldı.

“ERCİŞ ENKAZ GÖRÜNÜMDEN KURTARILMALI”

Erciş Belediyesi ise anma töreninin ilkini Vanyolu Camii’nde öğlen namazını müteakip mevlit okutarak gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Diba Keskin, meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte daha sonra Seyit Muhammed Kabristanlığı’na gelerek depremde hayatını kaybedenler için dua okudu. Başkan Keskin, mezarlık çıkışı yaptığı açıklamada, "Erciş büyük bir felaket yaşadı. Bu felaket sonrasında yüzlerce insanımız hayatını kaybetti ve binlerce insanımız da yaralandı. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen bugün Erciş'te halkımız halen enkazlarda yaşıyor ve deprem psikolojisini üzerlerinden atamamıştır. Şehrimiz halen enkaz halindedir. Kentsel dönüşüm dediler, ama ortada halen hiçbir şey yok. Bir an önce devletin, Erciş halkının depremi unutması ve enkaz bir görünümden kurtarılması adına kentsel dönüşümü yapmasını bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.