1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. En Seçkin Operet Konseri Aspendos’ta
En Seçkin Operet Konseri Aspendos’ta

En Seçkin Operet Konseri Aspendos’ta

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin ilk yabancı konuk topluluğu olan Macar grup “Budapeşte Operet ve Müzikal Tiyatrosu” 6 Eylül’de “Operetler Galası” gösteri ve konserleri ile sahne alacak.

A+A-

- 21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin ilk yabancı konuk topluluğu olan Macar grup “Budapeşte Operet ve Müzikal Tiyatrosu” 6 Eylül’de “Operetler Galası” gösteri ve konserleri ile sahne alacak.

Sanatseverler Aspendos Antik Tiyatrosu’nda en iyi Avusturyalı, Alman, Fransız ve Macar operet bestecilerinin masalsı melodileri ile, Budapeşte Operet ve Müzikal Tiyatrosu’nun önde gelen yıldız sanatçıları tarafından oluşturulacak etkileyici bir atmosferde buluşacak.

Viyana, Paris, Transilvanya, Doğu ve Macar ruhlarını yansıtacak olan konser; Johann Strauss, Jacques Offenbauch, Franz Lehar ve Emmerich Kalman gibi en meşhur operet bestecilerinin en sevilen melodileri ile seyircilere keyifli bir gece yaşatacak. Konserde shne, ışık ve ses sistemleri, yüksek kalitede bir teatral şov için düzenlenirken, temsilin görselleri nefes kesici piroteknik düzenlemeler ve canlı efektler ile zenginleştirilecek.

Konserde solist sanatçılara Budapeşte Operet ve Müzikal Tiyatrosu’nun László Makláry yönetimindeki Senfoni Orkestrası ve 16 kişilik bale grubu eşlik edecek. Konser programında Kontes Maritza, Çardaş Prensesi, Yarasa, Sirk Prensesi, Şen Dul, Venedik’te Bir Gece, Giuditta, Bayader, Tebessümler Diyarı ve Çingene Aşık gibi operetlerden eserler 4 farklı dilde seslendirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.