1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Adem Ertaş, Başbakan Davutoğlu ile Görüştü
Emitt'te Sadece 'Kaz ve Kete'mi?

Emitt'te Sadece 'Kaz ve Kete'mi?

Serhat TV Genel Koordinatörü Alican Alibeyoğlu, EMİTT Fuarı'nda sadece Kars’a özgü kaz ve ketenin tanıtıldığına dikkat çekerek değerlendirmede bulundu.

A+A-

Serhat TV Genel Koordinatörü Alican Alibeyoğlu, EMİTT Fuarı'nda sadece Kars’a özgü kaz ve ketenin tanıtıldığına dikkat çekerek değerlendirmede bulundu.

Alibeyoğlu'nun "Emitt Fuarında Sadece kaz ve keteyi mi tanıtıyorsunuz?" başlıklı yazısı şöyle:

"Her yıl İstanbul Tüyap Merkezinde düzenlenen dünyanın beşinci büyük Turizm Fuarı Emitt’in geçtiğimiz gün açılışı yapıldı. Hemen hemen her İlin standı kuruldu ama stantlarda neler var ve nelerin tanıtımı yapılıyor bilemiyoruz.

Fuarda illerin turizm bölgelerinin tanıtımının yanı sıra zengin folklor ve yemekleri sergilenirken, Kars standında eminiz yine "Kaz ve Kete"den başka bir şey bulunmuyor. Yıllardır düzenlenen fuara yerel basından kimsenin davet edilmediğini düşünürsek, konuyla İlgili Kars kamuoyunu kimin bilgilendireceğini unutan yetkililer tabiri yerindeyse kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

Kars’a gelen turist sayısındaki düşüş yetmiyormuş gibi birde güvenlik bölgeleri üretmenin turizmi tamamen bitirme noktasına getirdiğini görmezden gelerek, dünyanın en büyük Turizm Fuarına katılmak açıkçası komik bir durum.

Şu an Kars’taki otellerin doluluk oranı ortalama yüzde on bile değilken, fuara katılmadan önce turizmin canlanmasıyla ilgili neler yapılabilirin çalışması gerekirdi. Binlerce lira harcanarak gidilen fuarda turizmle ilgisi olmayan onlarca insan ve İstanbul’da yaşayan Karslı işadamları ve siyasi kimliklerin orada oluşu, seçimden seçime Karslı olan bu şahsiyetlerin fuar bahanesiyle siyasi mesaj vermek için yarıştıkları bir ortamda Kars’ı nasıl tanıtıyorlar sorusunu getiriyor akıllara.

Kars basınını maraba olarak düşünen yetkililer Emitt Fuarını ve turizmin önemini önce halka anlatıp, gerekli çalışmaları il bazında tamamlayıp yola çıkıyor olsalardı belki çok daha rahat bir şekilde sonuca ulaşmış olacaklardı.

Dünyanın sayılı turizm fuarlarından birisine katılmanın önemi elbette tartışılmaz ancak, kentte yaşayan insanların daha ne olduğunu bilmediği bir fuarda gövde gösterisi yapmak planlı ve koordineli bir çalışma gerektirir. Başta resmi kurumlar olmak üzere dernek ve vakıfların da bu fuarda yer aldığını düşünecek olursak, Kars’ı hep bir ağızdan bağırmanın ve duyurmanın vazgeçilmez bir şansı olduğunu da görmüş oluruz. Lakin bunu başarmak için kaz ve keteden daha fazlasına ihtiyacımız olduğu da aşikâr. Başlıklar halinde sıralayacak olursak, üç farklı turizm potansiyeline sahip bir Kars olduğunu hatırlamış oluruz. 

1- Sarıkamış ve Çıldır gölü kış turizmi.
2- Ani Ören Yeri ve Baltık mimarisiyle kent merkezi kültür turizmi.
3- Ebu'l Hasan Harakânî türbesi inanç turizmi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.