1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. PKK'nin Kuruluş Yıldönümü Kutlanıyor
Emitt Fuarı’nda Kars Standı Ziyaretçilerin Dikkatini Çekiyor

Emitt Fuarı’nda Kars Standı Ziyaretçilerin Dikkatini Çekiyor

28-31 Ocak 2016 tarihlerti arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açan fuarda Kars Belediyesi şehrin turizm noktalarının ziyaretçilerle buluşmasını sağlıyor.

A+A-

Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 20. yılında Türkiye’nin dahil olduğu 80 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası özelliği taşıyor.

28-31 Ocak 2016 tarihlerti arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açan fuarda Kars Belediyesi şehrin turizm noktalarının ziyaretçilerle buluşmasını sağlıyor.

“KARS’I LAYIKIYLA TANITIYORUZ”

28-31 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 80 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.

80’in üzerinde İlin katıldığı fuarda Kars standında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Kars’ı her yönüyle tanıtmanın gayreti içindeyiz. Biz Kars Belediyesi olarak Kars Valiliği ve Sivil toplum Kuruluşları olarak yeterince hazırlığımızı yaptık ve tanıtım çalışmalarımıza başladık. Kars’ın tanıtılacak o kadar Kültürel tarihi zenginlikleri yerel değerleri var kı? Hepsini burada bir arada sunmak mümkün değil. Ama gücümüz yettiğince, elimizde ki broşür ve yöresel ürünlerle Kars ilimizi, toprağımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Kars Kaşar bölgesidir, Kars tere yağ bölgesidir, Organik ürünler içinde Kafkas arısının yaptığı, bal bölgesidir, deri peyniri bölgesidir, Dünyanın en lezzetli eti olan kazların yetiştiği bir coğrafyadır” dedi.

“KARS UYGARLIKLARIN YAŞANDIĞI BİR KENTTİR”

Kars’ın uygarlıkların yaşandığı bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Murtaza Karaçanta, Kars’ın yaşatılması, korunması ve tanıtılması gerektiğini söyledi.

Başkan Karaçanta, “Manevi değerler, anıt mezarlar, tabyalar, birçok kültürü içinde barındırmış antik kent bölgesidir. İnanç turizm öncüsü olan Kars’ta yatan Ebul Hasan Harakani Hazretleri yani Mevlana’nın hocasının memleketidir. İçinde barışı kardeşliği ve birlikte yaşaya bilmenin tarihler boyunca örneği olmuş bir bölgedir. Böyle bir kenti kelimelerle, görsellerle, üretilen organik ürünlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bütün hemşerilerimi kendileriyle beraber komşularını arkadaşlarını EMİTT Fuarına davet ediyorum. Kars yaşatılmalıdır, korunmalıdır ve tanıtılmalıdır” diye konuştu.

Kars Belediyesi tarafından açılan standa, Kars’ın tarihi mekanlarının minyatürleri de yer alıyor. Belediye personeli tarafından standı ziyaret edenlere Kars anlatılıyor.

Öte yandan EMİTT Fuarı’nı ziyaret edenlere arasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural’da yer aldı. Vural Kars Belediyesi’nin standını ziyaret ederek bir süre Başkan Murtaza Karaçanta ile sohbet etti. Vural daha sonra fuardan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.