1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kış Gelmeden Kombilere Bakım Önerisi
'Eğitime Uzanan Yol Projesi'nin İlk Durağı Kars

'Eğitime Uzanan Yol Projesi'nin İlk Durağı Kars

Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen, “Eğitime Uzanan Yol Projesi” otizm farkındalık eğitimlerinin ilk durağı Kars oldu.

A+A-

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları tarafından desteklenen, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen, “Eğitime Uzanan Yol Projesi” otizm farkındalık eğitimlerinin ilk durağı Kars oldu.

Azerbaycan’dan çıkarılan doğalgazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TANAP’ın sosyal ve çevresel öncelik alanlarında yer alan ve doğrudan yatırım yaparak desteklediği 6 projeden biri olan “Eğitime Uzanan Yol” Projesi, boru hattının geçtiği 11 ilde Kars, Ardahan, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir ve Edirne’de uygulanacak.

2017-2019 yılları arasında yürütülecek olan proje kapsamında; otizm konusunda öğretmenlere, ailelere yönelik eğitim programı geliştirilecek ve eğitim atölyeleri ile bölge halkına ve yerel karar alıcılara yönelik farkındalık seminerleri düzenlenecek. Proje kapsamında olan 11 ilde toplam 33 özel eğitim sınıfının, MEB standartlarına uygun şekilde özel eğitim materyalleri ile donanımı sağlanacak.

Kars eğitimlerinde 93 öğretmen yer aldı

Otizm eğitimlerinin ilk durağı olan Kars’ta 25-29 Eylül 2017 tarihleri arasında 93 öğretmene otizmli çocukların özel eğitimi, davranış değiştirme, öğretimi tasarlama, olumlu pekiştirme, iletişim becerilerini kazandırma, ayırt etmeyi kazandırma ve profesyonellik konularında uygulamalı eğitimler verildi.

Gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerle öğretmenlerin otizm konusunda bilgi ve beceri düzeylerinde artış sağlanarak; özel eğitim uygulama merkezleri, özel eğitim sınıfları ve kaynaştırmada öğrenim gören otizmli çocukların nitelikli özel eğitim hizmetlerine kavuşmaları hedeflenmektedir.

Bölge halkı otizmi daha yakından tanıdı

Toplumun tüm kesimlerinde otizm farkındalığını sağlamak için öğretmen eğitimlerinin yanı sıra ailelere yönelik de seminer gerçekleştirildi. Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer; ‘’ ‘Eğitime Uzanan Yol’ Projemiz ile Türkiye genelinde 11 ilde öğretmenlerimizin mesleki kapasitelerinin arttırılmasını, ailelerin ve bölge halkının otizm konusunda farkındalıklarının arttırılmasını hedefliyoruz. İlk proje ilimiz olan Kars’ da eğitimlere ve farkındalık seminerlerine gösterilen yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti. Projemize destek veren tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Proje kapsamında yer alan ve TANAP boru hattı güzergâhında bulunan 11 ilden seçilen 990 öğretmen ve 1.100 aileye, sonrasında ise bölge halkına yönelik geniş kapsamlı otizm farkındalık seminerleri düzenlenmeye devam edilecektir.

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.

'Eğitime Uzanan Yol Projesi'nin İlk Durağı Kars

'Eğitime Uzanan Yol Projesi'nin İlk Durağı Kars

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.