1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Düzce’de 506 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Müracat Etti
Düzce’de 506 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Müracat Etti

Düzce’de 506 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Müracat Etti

Düzce Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahir Arslan, Düze’de sigarayla mücadele kapsamında 2 hastanede hizmet verildiğin belirtirken, sigara bırakmak isteyenlere 6 Mart 2015 tarihinde başlayan ücretsiz ilaç da...

A+A-

Düzce Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahir Arslan, Düze’de sigarayla mücadele kapsamında 2 hastanede hizmet verildiğin belirtirken, sigara bırakmak isteyenlere 6 Mart 2015 tarihinde başlayan ücretsiz ilaç dağıtımında 25 Ağustos itibariyle 506 kişiye ilaç verildiğini bildirdi.

Düzce’de tütün ve tütün mamullerinin zararlarını önlemek için yapılan koruyucu ve önleyici çalışmalar doğrultusunda Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı bünyesinde 1 adet sigara bıraktırma polikliniğinde ve Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde Göğüs Hastalıkları polikliniğinde 1 adet olmak üzere toplam 2 adet sigara bırakma polikliniği haftanın her günü hizmet veriyor.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahir Arslan, sigarayı bırakma kararı vererek, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ve Atatürk Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları polikliniğine başvuran kişilere anket çalışması, danışmanlık hizmeti, laboratuar testleri ve karbonmomoksit ölçümü uygulamaları sonunda nikotin bağımlılık derecesi değerlendirilerek hekim uygun gördüğünde sigara bıraktırma ilacı reçete edildiğini bildirdi.

Halk sağlığı müdürlüğünde reçete edilen ilaçların başvuru yapanlara ücretsiz olarak dağıtıldığını kaydeden Arslan, 25 Ağustos 2015 itibari ile 506 kişiye ilaç verildiğini söyledi.

Arslan, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının yasak olduğu alanlarda denetimlerin devam ettiğini belirtirken, vatandaşların yasak alanlarda kanun ihlali ile karşılaşmalar halinde Alo 184 SABİM, Alo 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma telefonlarını arayabileceklerini bildirdi.

Arslan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 1 Ocak-25 ağustos 2015 tarihleri arasında 6 bin 145

denetim yapıldığın kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.