1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta 4.2 Şiddetinde Deprem
Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanan Tuğrulhan Erdemir, Kars’ta coşkuyla karşılandı.

A+A-

Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanan Tuğrulhan Erdemir, Kars’ta coşkuyla karşılandı.

17-27 Kasım tarihleri arasında Rusya’nın St Petersburg şehrinde yapılan ‘Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda Rus rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir, baba ocağı Kars’ta davul zurna eşliğinde bayraklarla karşılandı.

Dünya Şampiyonu milli sporcu Tuğrulhan Erdemir ile Dünya Üçüncüsü Nejat Ekinci’yi, Harakani Havaalanı’nda Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, TFF Temsilcisi Metin Rıza Akıl, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Camelettin Güven, Antrenör Kıvanç Buru, kurum ve daire amirleri, sporcuların aileleri ve çok sayıda Karslı karşıladı.

Sporcular havaalanı çıkışında sevinçlerini aileleri ve kendilerini karşılayanlarla paylaştı. Davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılanan milli boksörler, elde ettikleri başarının gururunu yaşadılar.

“İstiklal Marşımızı okuttu, bayrağımızı dalgalandırdı”

Tuğrulhan Erdemir’in babası Yakup Erdemir, “Biz çok gururluyuz. Ülkemiz adına, şehrimiz adına bize yaşattığı bu gururdan dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Tabi Rusya’da olan bir maçtı, final maçında Rus rakibini yendi. İstiklal Marşımızı okuttu, bayrağımızı dalgalandırdı. Bundan iyi bir şey olmaz. Mutluyuz, sevinçliyiz. Allah herkese böyle bir sevinç nasip etsin” dedi.

“Maçı izlerken duygulandım, sevindim”

Dünya Şampiyonu oğlunu havaalanında bekleyen anne Münevver Erdemir ise karşılaşmayı izlerken duygulandığını söyledi.

Anne Münevver Erdemir, “Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Allah her zaman hepsine nasip etsin, böyle bir duygu anlatılmaz ancak yaşanır. Maçı izlerken inanılmaz bir duygu yaşadım. Ne diyeyim, heyecan, sevinç, hüzün hepsini bir arada yaşadık. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

"Zorlu bir maçtı ama aldım"

Dünya Şampiyonu genç boksör Tuğrulhan Erdemir de, “Rusya’nın St Petersburg şehrinde yapılan Dünya Şampiyonası’nda şampiyon oldum. Finalde Rus rakibimle karşılaştım. Zorlu bir maçtı ama maçı aldım. İstiklal Marşımızı en iyi şekilde okuttum. Çok şükür Türkiyemize ve Karsımıza altın madalyayı getirdim” diye konuştu.

Şampiyonada 64 kiloda Rus rakibi Sergei Margarian’ı 3-0 yenen milli boksör Tuğrulhan Erdemir, annesi Münevver Erdemir’e sarılarak mutluluğunu paylaştı. Küçük kardeşini kucağına alan Tuğrulhan Erdemir, bir süre kardeşiyle sohbet etti. Başarılı sporcular, daha sonra araç konvoyu ile şehir turu attı.

Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Dünya Şampiyonu Boksör Coşkuyla Karşılandı

Haberin uzantısı

Bakan Arslan, Şampiyon Sporcuları Kutladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rusya’da düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’ndan madalya ile dönen Karslı gençler Tuğrulhan Erdemir’i, Necat Ekinci’yi, hocaları Vedat Demirkol’u ve Kıvanç Buru’yu kutladığını belirtti.

Arslan, “Genç hemşerilerimizin Dünya Boks Şampiyonası’nda göstermiş olduğu başarı bir Karslı olarak bizlere gurur verdi. Kendilerini yürekten kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Arslan, Rusya’nın St. Petersburg’un kentinde düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu Tuğrulhan Erdemir’i, Dünya 3’üncüsü olan Necat Ekinci’yi, hocaları Vedat Demirkol’u ve Kıvanç Buru’yu kutladı.

Rusya’dan madalya ile dönen Karslı sporcuların çok büyük bir başarı kazandığına dikkat çeken Arslan, “Rusya’da dünya şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir de, Dünya 3.’sü olan Necat Ekinci de henüz 17 yaşında. Bu yaşlarda bu başarıları kazanmak geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirdiğimizin de bir kanıtı” dedi. Son yıllarda gerek hükümetin katkıları gerekse sporcuların azimli çalışma programları doğrultusunda sporun hemen her alanında elde edilen başarılarda artış yaşandığını vurgulayan Arslan, “Özellikle güzel şehrimiz Kars’ta spor yapacak salonların yapılması ile birlikte spor ve sporcuya verilen desteğin de artması sayesinde Karslı gençlerimiz tüm dünyada göğsümüzü kabartmaya başladı. Tuğrulhan Erdemir ve Necat Ekinci gibi gençlerimiz de göstermiş oldukları üstün çabayla hem şehrimizi hem de ülkemizi sevince boğdular. Göstermiş oldukları başarı bir Karslı olarak bana büyük gurur verdi. Bu vesileyle de kendilerini yürekten kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Daha büyük başarılar bizi bekliyor”

Arslan, Türk boksu adına önemli bir başarıya imza atarak Kars’ı gururlandıran genç sporcuların başarısının gelecekte yetişecek tüm sporculara örnek olacağına inandığını söyledi.

Arslan, “Dünya şampiyonasında kazanılan bu başarıları, gelecekte çok daha büyük başarıların işareti olarak görüyorum. Bu şampiyona da ter döken sporcularımız başta olmak üzere, şampiyonlukta emeği geçen hocalarımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızı kutluyorum” dedi.

Polat, Milli Sporcuları Kutladı

Kars Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, Rusya da 17-27 Kasım 2016 tarihleri arsında yapılan “Dünya Gençler Boks Şampiyonası”nda Dünya şampiyonu ve Dünya 3’ncüsü olan Milli sporcuların başarılarının devamı temennisinde bulundu.

Polat, bir insanın şampiyon oldukça küçülmesini bilmesi gerektiğini ve bu karakterin Karslı sporcularda olduğunu söyledi.

Kars Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, “Kars tarihinde bir ilk, Gençler Dünya Şampiyonası 17-27 Kasım 2016 tarihleri arsında Rusya St Petersburg şehrinde yapıldı. 64 kiloda Tuğrulhan Erdemir sıkletinde dünya şampiyonu odu. Yine 60 kiloda Nejat Ekinci sıkletinde Dünya 3’ncüsü oldu. Türkiye 10 sıklette temsil ediliyordu. 10 sıkletin 3’ü Karslı sporculardan oluştu. Dereceye giren iki sporcumuz 1’si Dünya şampiyonu, birisi de Dünya 3’ncüsü bundan önce Romanya uluslararası bir turnuva yapıldı. Orada da yine bu 3 sporcumuz yarıştılar orada da ilk 3 dereceyi aldılar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Bundan sonraki hayatların da sporculara başarılar dileyen Polat, “Sporcularımızın değişmeyeceklerini tahmin ediyorum. Bir insan şampiyon oldukça, Dünya şampiyonu oldukça, küçülmesini bilmeli ki bu karakter sporcularımızda var. İnşallah bunları 2020 olimpiyatlarında görmek istiyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.