1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay’da Sigara Denetimleri Devam Ediyor
Doydukları Şehri Doğdukları Şehirlerde Tanıttılar

Doydukları Şehri Doğdukları Şehirlerde Tanıttılar

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği geçen yıl başlattıkları sosyal sorumluluk projesi dahilinde yaşadıkları toprakları, doğdukları topraklarda anlattılar.

A+A-

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği geçen yıl başlattıkları sosyal sorumluluk projesi dahilinde yaşadıkları toprakları, doğdukları topraklarda anlattılar.

Karadeniz’in 6 ilinde Kars’ın tanıtım çalışmalarını yürüten ekip serhat şehrinin tanıtımına Artvin ve Hopa ilçesiyle start verdi. Beklenenden daha verimli gecen tanıtım çalışmaları Rize ve Trabzon’da da büyük ilgi gördü.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kocaoğlu öncülüğünde, Kars’a hizmet için organize şekilde çalışan ekip şehir merkezlerinde ve ilçelerinde açtıkları stantlarla hemşehrilerine Kars’ı anlattılar. Kars Karadenizliler Derneği ekibi gittikleri her yerde, ulaşabildikleri herkese Kars’ın Hasan Harakani Hazretleri ile Sarıkamış’ıyla, Sarıkamış’ta 90 bin Şehit üzerine yağan kristal karıyla, Ani Ören yeri ve Kafkasların üniversitesi Kafkas Üniversitesiyle güzel ve huzurlu bir şehir olduğuna dikkat çekti. Ekip, Kars ve Kafkas Üniversitesi’nin kitapçıklarını da dağıtarak, üniversite tercihini yapacak öğrencilere Kafkas Üniversitesi hakkında bilgiler aktardı.

Okulları, kafeleri, işyerleri ve yazar yerlerini tek tek dolaşan Karslı Karadenizliler, açtıkları afişlerle de hemşehrilerin dikkatlerini çekmeyi başardılar. Hemşehrilerine Kars’ta her konuda yardımcı olacaklarını da hatırlatan Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, ulaşabildikleri herkesi Kars’ı görmeye davet ettiler. Artvin, Rize ve Trabzon illerinde yapılan çalışmalarda başta öğrenciler olmak üzere Karadeniz halkı hemşehrilerinin yaptığı bu çalışmadan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Bölge basını tarafından da ilgi ile takip edilen çalışmalarda Ekip Artvin Rize ve Trabzon illerinde tamamladıkları tanıtıma Giresun, Ordu ve Samsun illeriyle devam ettiler. Dernek Başkanı Necmi Kocaoğlu ise hemşehrilerlnin göstermiş olduğu ilgiden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Necmi Kocaoğlu, “Derneğimiz kurulduktan sonra ilk yapacağımız iş yaşadığız şehre karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek olarak algıladık çalışma arkadaşlarımız ve yönetim kurulumuzla beraber tanıtımı 4 ana başlıkta topladık. Tabi ki Kars’ımızın bir çok değerleri var ama biz bu önemli olan 4 ana başlığı seçtik. Bunlar Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış şehitliği, Sarıkamış kayak merkezi ve Şehit Ebu-l Hasan Harakani hazretleriydi. 8 gönüllü arkadaş ve 3 ayrı gönüllü ile beraber bu çalışmaları altı tane ilimizde yaptık. Tabi ki bu çalışma projemizin içerisinde öncelikle tanıtım yapacağımız alanların nerelerde tanıtılacağı şeklinde bir kategorilere ayırdık. Hasan Harakani Hazretlerini ve Sarıkamış şehitlerini tanıtmak için öncelikle camileri seçtik. Tabi ki bunların tanıtımını genel anlamda bütün yerlerde yaptık yani Kafkas Üniversitesini tanıtırken de eğitim yuvalarını seçtik. İl merkezlerine kurduğumuz stantlarda zaten bu dört ana başlığın tanıtımını yapıyorduk. Seçtiğimiz yerler bir ilin en işlek meydanıydı. Buralara stantlarımızı kurduk. Daha sonra eğitim yuvalarını, camilerimizi esnaflarımızı, özelliklede çay bahçelerini, mesire yerlerini hepsini dolaştık. Tabi ki bu tür etkinlikleri genellikle hemşehriler doğdukları şehri doydukları yerde tanıtırlar. Biz bunun tam tersini yaptık. Tabi ki burada biz ilk ziyaret ettiğimiz de Karadenizli olduğumuzu Kars’ı tanıtmaya geldiğimizi öğrenince şaşırdılar. Buna inandıktan sonrada şaşkınlıkları takdir ve tebrike dönüştü. Ben Giresunluyum, Giresun ilinin tanıtımını Kars’ta yapabilirim. Tabi bu tanıtımı yaparken hiç kimse kendi memleketinin olumsuzluklarını görmez. Hatta abartarak anlatır. Bizim burada yaptığımız tam tersidir. Biz doğduğumuz şehri değil doyduğumuz şehri doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklarda tanıtıyoruz. Özelliklede biz o bölgelerde basını da ziyaret ettik. Ve bu konuda herkes ilgiyle karşıladı. Çünkü belki bu Türkiye de ilk defa yapılan bir organizasyondur. Biraz öncede bahsettiğim gibi bu organizasyonlar genellikle hemşerilik aidat duygularıyla yapılan bir çalışmalardır. Bu da önemliydi.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.