1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş'tan Yenilgisiz Yola Devam
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ‘Amedspor’ Oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ‘Amedspor’ Oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yaptığı olağanüstü genel kurul ile ismini oy birliği ile Amedspor olarak değiştirdi.

A+A-

- Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yaptığı olağanüstü genel kurul ile ismini oy birliği ile Amedspor olarak değiştirdi. Amedspor’un yeni logosu ise Diyarbakır Surları üzerindeki çift başlı kartal figürlerinden esinlenilerek yeşil zemin üzerinde çift başlı kartal oldu. Logoya Diyarbakır surları da işlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sinema Salonu’nda yapıldı. Kulübün eski yöneticilerinden Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Lütfü Yılmaz ve Zozan Erek’in divan kuruluna seçilmesinden sonra faaliyet ve denetim kurulu raporları okunarak ibra edilmesiyle bir sinevizyonla genel kurul bilgisine sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan kulübün eski yöneticilerinden Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, dünyada özgürlüğü elinden alının her toplumun özgürlük ve barış arayışını sporla dile getirdiğini, bu nedenle sporun ilk anlamlarından birinin barış olduğunu söyledi.

Eski kulüp başkanı Metin Kılavuz, eski yöneticilerinin de katıldığı genel kurulda Amatör Spor Konfederasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, spordaki anlayışlarının, yaklaşımlarının, toplumsal ve sosyal duyarlılıklarının ne olacağına dair bir tartışma süreci yaşadıklarını belirterek, ortak kanının Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün isminin tarihsel birikimden esinlenerek Amedspor olması yönünde olduğunu, kulübü bugüne kadar irade ve inançlı insanlar tarafından bugüne getirildiğini bildirerek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Yeni yönetim kurulunun seçildiği genel kurulda kulübün ismi yapılan öneri ile “Amedspor” olarak oy birliği ile değiştirildi. Kulübün yeni logosu da Diyarbakır Surları üzerindeki çift başlı kartal figürlerinden esinlenilerek yeşil zemin üzerinde çift başlı kartal oldu. Logoya Diyarbakır surları silueti de kırmızı renkle işlendi. Yeni yönetime İhsan Avcı, Semra Budak, Mahmut Dağ, Sinem Çiçek, Abdulvahap Saçaklıdır, Yılmaz Demir, Ümit Mercan, Yüksel Kaya, Mehmet Arslan, Ali Karakaş, Abdülkerim Ünver, Bulut Ayana, Abdullah Sevinç, Cabbar Leygara ve Sahatattin Dinç seçildi. Yedek yönetim kuruluna Önder Tekin, Erdal Güngör, Şeyhmus Önal, Danyal Barçin, Adnan Zengin, Osman Fidan ve Serdar Tekke seçilirken, Denetim Asil Üyeliğine Mehmet Zeki Bağcık, Yılman Dünen, Emin Akyapı, denetim kurulu yedek üyeliğine ise Habip Ak, Ferhat Daştan ve Mehmet Serhat Oğur seçildi.

18 Ağustos 1976’da Melikahmetspor olarak spor dünyasına adım atan kulüp, 1990’da Diyarbakır Belediyespor, 1996’da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Diskispor, 2010’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak spor yaşamına devam etti. 28 Ekim 2014’te yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da ise kulübün adı oy birliği ile Amedspor oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.