1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ardahan Köprüsünün Bakımı YAPILACAK
DİHA Muhabiri ile HDP ve DBP İl Eş Başkanları Tutuklandı

DİHA Muhabiri ile HDP ve DBP İl Eş Başkanları Tutuklandı

Muş'ta gözaltına alınan DİHA muhabiri İdris Sayılgan ile aralarında DBP ve HDP il yöneticilerinin de olduğu beş kişi tutuklandı. Tutuklu gazeteci ve yazar sayısı 106'ya yükseldi.

A+A-

Muş’ta gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Sayılgan ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi il başkanlarının da aralarında olduğu beş kişi tutuklandı.

DİHA’nın haberine göre 17 Ekim’de yapılan ev baskınları ile gözaltına alınan altı kişi dün (24 Ekim) Muş Adliyesi’ne sevkedildi.

 Savcılık ifadeleri alınan DBP Muş İl Eş başkanı Hatice Şeker, HDP Muş İl Eş başkanı Ayşe Söylemez, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Dayanışma Derneği (MEYA-DER) İl Eş başkanı Medeni Işık, DİHA muhabiri İdris Sayılgan ve Çiçek Tutuş, “Örgüte üye olmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan aralarında Sayılgan’ın da bulunduğu 5 kişi aynı iddiayla tutuklanarak Muş Cezaevi’ne gönderildi. Maşallah A. İse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

106 gazeteci ve yazar tutuklu

2016 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan BİA Medya Gözlem Raporu’na göre 107 gazeteci ve 10 dağıtımcı Ekim 2016’ya cezaevinde girdi. Tutuklu gazetecilerin 71’i Gülen Cemaati medyasından 29’u ve dağıtımcıların tamamı Kürt medyasındandı.

Listedekilerden Lale Kemal, Nuriye Akman ve ABD'li gazeteci Lindsay Snell 13 Ekim'de tahliye edildi. Evrensel Muhabiri Cemil Uğur ise 6 Ekim'de "örgüt propagandası" ve "örgüt üyeliği" gerekçesiyle tutuklandı. 25 Ekim itibariyle mahpus gazeteci ve yazar sayısı 105’ti. Sayılgan’ın tutuklanmasıyla bu sayı 106’ya çıktı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.