Devlet Bahçeli'den Eyalet Çıkışı

Devlet Bahçeli'den Eyalet Çıkışı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın danışmanının “eyalet” ile ilgili yazısına tepki gösterdi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam katıldığı programda Cumhurbaşkanı’nın danışmanının “eyalet” ile ilgili yazısına tepki göstererek “Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir” dedi.

twitter'dan resmi açıklama

Twitter’da #BahçeliHayırDiyor hastagh'i TT listesine girince dün gece MHP'nin twitter hesabından “Biz 16 Nisan’da millet için evet, devlet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz" mesajı paylaşıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, dün katıldığı Star TV-NTV programında Cumhurbaşkanı’nın yerel yönetimlerden sorumlu Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yayın organı Şehir Araştırmaları Dergisi’nde “Başkanlık Sisteminde Şehir Yönetimi” başlıklı yazısına tepki gösterdi.

Bahçeli: Benim danışmanım olsa görevden alırım

Bahçeli, bu yazıyla ilgili şöyle dedi: “Şimdi bir danışman kalkıyor, bir eyalet sisteminden bahsediyor. Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisinin hedefini sabote ediyorlar veyahut da bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar mı bunlar? Bunları zaman gösterecek. Şimdi 'Eyalet sistemini getireceğiz' diye bir danışman, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım.”

Bununla ilgili görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletip iletmediği sorulan Bahçeli, şöyle konuştu:               

"Hayır, bunu saklamanın bir manası yok, benim iletmeme gerek de yok. Her şeyi yakınen takip eden bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan. Geçmişte Kayseri'de bir belediye başkanlığı yapmış başka bir özelliği olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye'yi sabote edebilecek cümleleri kullanmasını anlamakta ben zorlanıyorum ve kabul de etmiyorum. Öyle danışman olmaz, o zaman Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisinin emeğine, diğer siyasi partilerin emeğine ve MHP'nin kararını sabote eden bir insan konumundadır. Benim danışmanım olmuş olsa o saatte görevden alırdım."

Erdoğan: Ben ne diyorum sen ona bak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise TGRT Haber, Beyaz TV ve TV Net ortak canlı yayınında "Danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.