1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Kars'ta Baharın Müjdecisi Oğlak ve Kuzular
DBP Kars'ta Kongresini Gerçekleştirdi

DBP Kars'ta Kongresini Gerçekleştirdi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars İl Örgütü'nün kongresi gerçekleştirildi.

A+A-

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars İl Örgütü'nün kongresi gerçekleştirildi.
DBP Kars İl Örgütü, Olağan Kongresi'ni Eş Genel Başkan Kamuran Yüksel'in de katılımıyla kentteki bir otelde gerçekleştirdi. Çok sayıda sivil toplum örgütü ve sendikadan temsilcilerin de katıldığı kongre, divan oluşumunun ardından saygı duruşu ile başladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK bayraklarının asıldığı kongre salonunda, ''İnançlara özgürlük Alevilere eşit yurttaşlık'', ''Kobanê direnişini selamlıyoruz'', ''Özgür kadınla demokratik ulusa'' pankartları yer aldı. Kongrede konuşan Kamuran Yüksek, ''Başta Kürdistan kadınının yiğitliğini temsil eden, kahramanlığını temsil eden, Arin Mirkan şahsında Kobanê'deki tüm şehit yoldaşlarımızı ve tüm devrim şehitlerini anıyorum. Buradan şehitlerimizin amaçlarına, hedeflerine denk bir şekilde mücadelemizi yürüteceğimizi ve amaçlarına ulaşacaklarını bir kez daha ifade ediyor, ant olsun ki bu yoldaşlarımız mutlaka rüyalarındaki özgür geleceğe, en azından var olan bu halkı taşıyacaklar'' dedi.

Konuşmasında "milliyetçilik" konusuna da değinen Yüksek, ''Rojava'da her kesimden insan birlikte yaşıyor, birlikte yaşanılacağını gösterdik. Bugüne kadar bizi birbirimize düşüren, bizi karşı karşıya getiren çatıştıran temel ideoloji milliyetçiliktir. Ortadoğu'da toplumlar, ya mezhep milliyetçiliği üzerinden ya din milliyetçiliği üzerinden ya da etnik milliyetçilik üzerinden karşı karşıya gelmiş ve savaşlar yaşamışlardır. Binlerce, on binlerce insan hala bu çerçevede hayatını kaybediyor. Ve Ortadoğu toplumu Anadolu toplumu bir arada yaşamayacak bir duruma getirilmiş, bir arada eşit bir şekilde yaşayamayacak hale getirilmiş durumdadır. Bunun üzerine biz işte Ortadoğu toplumlarına ve Anadolu'ya şunu öneriyoruz; bütün dinler, bütün inançlar, bütün mezhepler, bütün halklar, etnik yapılar, eşit temelde, demokratik temelde, özgürlüklerini ve özgünlüklerini koruyarak bir arada yaşayabilirler. Bunu gerçekleştirebiliriz'' vurgusu yaptı.
Konuşmaların ardından delegeler yeni yönetimi belirlemek için sandık başına gitti. 360 delegenin oy kullandığı kongrede DBP Kars il eş başkanlığına Şengül Mehmetoğlu ve Mehmet Sinan Kaynar seçildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.