1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Karaarslan:
DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan Gözaltına Alındı

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan Gözaltına Alındı

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan Adana’da gözaltına alındı. Dün başlatılan operasyonlar nedeniyle Çukurova'da en az 36 HDP'li de gözaltında.

A+A-

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan Adana’da gözaltına alındı.

Adana, Antalya ve Mersin'de de dün başlatılan operasyonla en az 36 Halkların Demokratik Partisi üyesi gözaltına alındı. Adana’da gözaltına alınan 20 genç avukatlarıyla görüştürülmezken, Antalya'da gözaltına alınan Kepez İlçe yöneticisi Hogır Gürses'in nereye götürüldüğü bilinmiyor.

Arslan bu sabah gözaltına alındı

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan Adana’da sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı eve yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

dihaber'in haberine göre Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındığı belirtilen Arslan’ın dosyasında "gizlilik" kararı olduğu için gerekçesi açıklanmadı. Arslan’ın kaldığı ev ise polisler tarafından didik didik aranarak, dağıtıldı. Arslan, dün HDP Adana İl Örgütü’nün “Durmayalım Dur Diyelim” sloganıyla düzenlediği halk buluşmasına katılmıştı.

Çukurova'da gözaltılar

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Adana polisi tarafından dün sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan en az 20 genç Adana Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Emniyete giden avukatlar, gözaltındakilerle görüştürülmedi, gözaltı gerekçeleri hakkında avukatlara bilgi verilmedi.

Mersin'de dün sabah HDP il ve ilçe eş başkanları ile yöneticilerine yönelik operasyonda gözaltı sayısı 10'a yükseldi. Dün yapılan operasyonda Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarında aralarında HDP Mersin İl eş başkanları Hatice Şahin ve Mirza Söylemez'in de bulunduğu 10 HDP’linin İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

Mersin'de gözaltına alınan HDP’lilerin isimleri şöyle: HDP Mersin İl Eşbaşkanları Hatice Şahin ve Mirza Söylemez, Yenişehir Eşbaşkanı Feride Merengöz, Yenişehir yöneticisi Nuri Balta, Mezitli yöneticisi Rojhat Yıldız, Meryem Bays, Nimet Burak, Lezgin Özden, Yakup Etiş, Toroslar İlçe yöneticisi ibrahim Karadağ.

Antalya’da da dün yapılan operasyonlarda aralarında HDP Antalya İl Eş Başkanları İhsan Nergiz ve Songül Sarklı’nın da olduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. HDP'liler İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

Antalya'nın Kepez İlçe Yöneticisi Hogır Gürses'in dün Kepez İlçesi Güneş Mahallesi'nde polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı ancak Gürses ailesi dünden bu yana oğulları Hogır Gürses hakkında bilgi alamadıklarını ve nerede tutulduğunu bilmediklerini belirtti.

24 kişinin Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan ve ismi öğrenilenler şunlar: Aydın Benek, Azad Benek, Murat Altundağ, Tarik Altay, Avukat Deniz Yıldırım, avukat Ramazan Gökalp, Habur Sadak, Şevin Ağaoğlu, Harun Akdağ, Mehmet Bilen, Nihat Akkaya, Rafiye Akkaya, Sevgi Arslan, Emrah Çetin, Hogır Gürses.

Eski DBP Karlıova İlçe Yöneticisi Zeki Bozan, Bingöl'ün Ciligözü köyündeki evine askerler tarafından yapılan baskında gözaltına alındı. Bozan, Karlıova İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.