1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Omü’de 30 Saniyede Kayıt
Dabb, Mezitli’de Ücretsiz Meslek Kursları Düzenleyecek

Dabb, Mezitli’de Ücretsiz Meslek Kursları Düzenleyecek

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB), Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı işbirliğinde ücretsiz ‘Meslek Edindirme Kursları’ düzenleyecek. Kurslara ilişkin protokol, bugün düzenlenen törenle imzalandı.

A+A-

- Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB), Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı işbirliğinde ücretsiz ‘Meslek Edindirme Kursları’ düzenleyecek. Kurslara ilişkin protokol, bugün düzenlenen törenle imzalandı.

DABB ile Mezitli Kaymakamlığı, 5 dalda mesleki beceri kazandırmak amacıyla kurs düzenlemeyi kararlaştırdı. Hazırlanan ortak protokol Kaymakamı Nazım Madenoğlu, DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Mezitli Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Turna tarafından imzalandı. Protokolün imza töreni, Tece Mahallesi’ndeki DABB hizmet binasında gerçekleştirildi.

Törende konuşan Mezitli Kaymakamı Madenoğlu, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin verdiği desteğe teşekkür etti. Piyasanın aradığı niteliklere uygun insanların yetiştirilmesinin şart olduğunu belirten Madenoğlu, “Mersin’deki balık lokantalarının aşçı aradıklarını çok iyi biliyorum. Bu kurslar başta Mezitli ve Mersin olmak üzere bölgemize büyük yarar sağlayacaktır” dedi.

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Çetin ise bilgisayar, İngilizce, rölyef, mefruşat ve diksiyon kurslarını başlatacaklarını bildirdi. İstihdama destek olacak daha farklı ek kurslar da planladıklarını dile getiren Çetin, “Kurslar sayesinde beceri kazandırılacak kişiler, işverenlerle görüşmelerinde, ‘Ben İngilizce biliyorum, benim aşçılık sertifikam var, ben diksiyon kursundan geçtim, spikerlik bile yapabilirim’ diyebilecekler. ‘Ne iş olsa yaparım’ devri bitti” ifadelerini kullandı.

Başkan Çetin, piyasada talep gören aşçılık ve kuaförlük dallarında da kurs açılacağını kaydederek, “Biz istihdama bir nebze dahi olsa katkıda bulunmanın çabası içindeyiz. Kamu kurumları arasında işbirliği yapmaktan mutluyuz ve isteyen üye belediyelere de bu katkıyı sunacağız” diye konuştu.

Meslek edindirme kurslarının ücretsiz olacağı ve başvurunun DABB’ın Tece’deki eğitim merkezine yapılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.