1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlara Seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlara Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlara Seslendi

Erdoğan, "Ben Kürdüm ama PKK'ya bir şey demiyorum, YPG'ye bir şey demiyorum. Kürt kardeşlerim kusura bakmayın. Bunlara bir şey demiyorsanız yollarımız ayrılıyor."

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki 40’ıncı muhtarlar toplantısında konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi

“Bir süredir yeni ve daha büyük bir senaryo ile karşı karşıyayız. Gaye aynı, ülkemizi bölmek. Türkiye sadece 80 milyon vatandaştan ibaret değildir. Mazlumlar mağdurlar bizi bekliyor bizi. ‘Gelin bizi kurtarın’ diyorlar. Bize ne diyorlar ‘Suriye’de Irak’ta Balkanlar’da Afrika’da ne işiniz var’ diyorlar. Kerkük’e nasıl sırtımızı dönelim, Gazi Mustafa Kemal, Misakı Milli ile bu hattı çizmediler mi. Kerkük, Türkmenleri oralarda değil miydi.

Bizim ne Irak’taki ne de Suriye’deki Kürt kardeşlerimizle en ufak bir sorunuz yoktur. Hepsini de kardeşimiz olarak görüyoruz. PKK ile mücadele ederken bu teröristlerin kimliğine diline meşrebine bakmıyoruz. Kuzey Irak Bölgesel yönetimi ile yıllarca birlikte yaşadık. Çok da güzel işler yaptık. Şu anda huzur içinde yaşıyorlarsa bunda en büyük pay sahibi bilmeseler de türkiye’dir. memurlarımızın maaşlarını ödeyemiyoruz dediler. kimse vermedi, biz kredi verdi. Dün kuzey Irak yönetimine bu derece muhabbetle bakan Türkiye bugün niye hava sahasını kapatıyor. Meseleyi bu noktaya getiren biz değiliz onlar. bölgenin farklı kimlikylerden oluşan yapısını dikke almadan bir histeriyle hareket edenler tarih önünde hesap verecek. Kerkük benim diyorhangi hakla Kerkük senin, Ne işin var kerkük’te, kuzey Irak denilen yerde otur icraatını yap. Irakta,bu sebeple dökülen her kanın sorumlusu Bölgesel yönetimdir. PKK gibi eli kanlı bir örgüte alan açanlara elbette göz yummayacağı, müsamaha de göstermeyeceğiz. bi orada PKK’yı DEAŞ’ı, suriye’de YPGG’yi PYD’ye müsade etmeyeceğiz, Yeri geldiğinde bir gece ansızın geliriz. Gereğini de yaparız. İdlib’te yaptı mı yaptık. Söyleye söyleye girilmez, bir gece ansızın girilir. kararlıyız. Bu oradaki mağdurlar, mazlumlar için.

Kuzey Irak halkının da bu yanlış politikaya karşı sesini en kısa sürede yükselteceği benim inancım tam. Gıda ilaç falan artık girmeyecek. Hava sahası kapalı. Artık Erbil’den bir yere uçuş olmayacak, En önemli hava sahası biziz.

İnsani noktadaki hassasiyetimiz yine devam edecek. Kuzey Irak Yönetimi’nin başlarına neler getirdiğini halkın görmesini, halkın onlara ders vermesini istiyor. Halk gereken dersi verecek olmazsa kusura bakmasın.

Ben Kürdüm ama PKK’ya bir şey demiyorum, YPG’ye bir şey demiyorum. Kürt kardeşlerim kusura bakmayın. Bunlara bir şey demiyorsanız yollarımız ayrılıyor. Kürdüm demek en tabi hakkınız, ama Kürtçülük yapmak hakkın değil. Çünkü bunlar bölücülüktür.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.