Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’da

Cumhurbaşkanı beraberinde başbakan ve bakanlarla birlikte Diyarbakır'da toplu açılış törenine katıldı. Kentte 8 bin 500 polis görev yaptı, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım toplu açılış töreni için bugün Diyarbakır’daydı.

Diyarbakır Havalimanı Yeni Terminal Binası ve 116 projenin açılış törenine aralarında Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş gibi isimlerin bulunduğu kalabalık bir heyetin katılımıyla yapıldı.

Tören nedeniyle Diyarbakır’da 8 bin 500 polis görev yaptı.

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasında hedefi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'tı; Erdoğan ise HDP ve PKK’yi hedef aldı.

Yıldırım konuşmasında Diyarbakır’a iktidarları döneminde yaptıkları yatırımdan bahsederek başladı konuşmasına: “Diyarbakır’a bugüne kadar son 14 yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyondur. Diyarbakır’a helal olsun.”

“Diyarbakır’ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları lime lime burunlarından getireceğiz.”

Yıldırım: “Hadi ordan”

“Sur’un 15 mahallesinden 6’sını bombalarla çukurlarla kazarak o tarihi eserlere zarar verdiler. Aileleri yerinden yurdundan ettiler. Ama biz hep dedik insanı yücelt ki devlet yücelsin. İşte o yaraları sarıyoruz. Esnaflarımıza zararlarını nakden ödedik, 3 trilyon ödedik, 6 ay daha uzatıyoruz. 3 trilyon aha ödeyeceğiz. Esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. Sur’un yapılarını en güzel şekilde yeniden yapacağız. Biz Sur’u yapmaya başlayınca hemen bir iftira kampanyası yine başlattılar. Sur’u peşkeş çekeceklermiş. Hadi oradan. Siz teröre peşkeş çekeceğinize gelinde biraz halkın sesine kulak verin."

Erdoğan: Bunlardan bir şey olmaz

Başbakan'ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye geldi. Erdoğan şunları söyledi:

"Bunlar ateist, Zerdüşt, bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmiyorlar. Er veya geç benim Diyarbakırlı kardeşim de bunların ne olduğunu anlayacak.

“Sandıkta gereken dersi vereceğiz”

“Er veya geç bunlara gereken dersi sandıkta vereceğiz. Biz sandıkla hareket ediyoruz bunlar ise Kandil’le hareket ediyorlar. Biz gücümüzü halktan ve haktan alıyoruz.

“Paralel devlet yapılanması neyse bunlar da o”

“Şurada 20 km ötemizde Dürümlü mezramız var dimi. 12 Mayıs’ta bölücü terör örgütü mensupları 15 ton bomba yüklü kamyonu patlatarak 16 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtılar mı? PKK’nın desteklemiş olduğu bir parti şu anda Parlamento’da mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Benim milletim ne diyor. Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı diyor. Dokunulmazlık olayı parlamentoya geldi. 376 oyla geçti. Tutuştular. Yurtdışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Paralel devlet yapılanması neyse bunlar da o.

“ABD’nin PYD’ye verdiği desteği kınıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ABD'yi de sert sözlerle eleştirdi.

"ABD’nin YPG, PYD’ye verdiği desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Bize dost olanlar, NATO’da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG’nin işaretleriyle Suriye’ye göndermemeli, gönderemez. YPG’ye destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir diyenler gel de bizden ders al. Terör örgütüyle ilgili belgeleri veriyoruz söylüyoruz ama attıkları adımlar yanlış. Nusaybin ve Şırnak hariç diğer yerlerdeki operasyonlarını tamamladı güvenlik güçleri. Terör örgütünün içinde olanlara sesleniyorum: Annenizin babanızın sesine kulak verin. Bu devlet adildir." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.