1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Korku Dolu Saatler... Güngören Otel'inde Yangın!
Çocukların İğne Korkusu

Çocukların İğne Korkusu

Kars’ta 8. sınıf öğrencilerine difteri, tetanos aşısı, 1. sınıf öğrencilerine ise 4’lü karma ve kızamık aşısı yapıldı.

A+A-

Kars’ta 8. sınıf öğrencilerine difteri, tetanos aşısı, 1. sınıf öğrencilerine ise 4’lü karma ve kızamık aşısı yapıldı. Okullarda yapılan aşı kampanyası ise renkli görüntülere sahne oldu.

Karşılarında ellerinde iğne ile hemşireleri gören öğrencilerin bazıları ağlayarak velilerine koştu, bazıları da kollarını açarak aşını yaptırdı. Çocukların çoğunluğunun iğneden korkmaları dikkat çekerken, aşı kampanyasında çocuklara aşı yapmak isteyen sağlık görevlileri ise zor anlar yaşadı.

Sağlık Bakanlığı’nın “Aşılı Çocuk, Sağlıklı Çocuk” sloganıyla her yıl devam ettirdiği aşı kampanyasına bu yıl da start verildi. Kars İl Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlık Müdürlüğü ekipleri okullardaki aşı kampanyasına başladı. Sağlık ekipleri, Atatürk İlkokulu’ndaki öğrencilerin aşılarını yaptı.

Aşı kampanyası hakkında gazetecilere açıklamada Kars İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Ahmet Kıbık “Şu anda 1 ve 8’inci sınıflara rutin yapılması gereken aşıları gerçekleştiriliyor. 1. sınıf öğrencilerimize kızamık, kızamıkçık difteri, boğmaca ve kabakulak aşısı yapılırken, 8’inci sınıf öğrencilerimize ise tetanos aşısı yapılıyor. Aşı koruyucu etkisiyle sağlığın olmazsa olmaz koşuludur. Çünkü aşı yapılmayan çocuk sadece kendisi için değil ailesi ve bulunduğu ortamlar için tehdittir. Bu aşılamaların çocukluk çağında yapılması hastalıkların bir nevi kontrol altına alınmış olması anlamı taşıyor” dedi.

Aşı kampanyasında özellikle birinci sınıf öğrencilerine ailelerinin de katılımıyla aşı yapılabildi. Çocuklar önce korktu, aşıları yapılınca hiç de korkulacak bir şey olmadığını gördüler. Ağlayan çocukların aşı yapıldıklarında çığlıkları okul koridorlarına kadar ulaştı, aileler çocuklarını sakinleştirmek için dakikalarca uğraştı. Aşılarını yaptıran çocuklar ise daha sonra aileleriyle birlikte evlerinin yolunu tuttu.

Çocukların İğne Korkusu

Çocukların İğne Korkusu

Çocukların İğne Korkusu

Çocukların İğne Korkusu

Çocukların İğne Korkusu

Çocukların İğne Korkusu

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.